Sivut

lauantai 3. tammikuuta 2015

Vanhojen muistelua

Edellisessä postauksessa sivusinkin jo hieman suunnitelmia tälle vuodelle. Ehkä olisi paikallaan myös kerrata, mitä on tullut tehtyä. Nämä vanhemmat tekeleet ovat osa useamman vuoden vanhoja, mutta jotain suosikkeja halusin tännekin laittaa.

Leluja on tullut tehtyä oman muksun syntymän jälkeen muutamia. Kun tyttö täytti vuoden, neuloin lahjaksi nämä suloiset kilpikonnat. Enkä tietysti voinut tyytyä vain yhteen... Ohje löytyy täältä. Lankana on Novitan 7 veljestä. Nämä kaverukset ovat kestäneet hyvin leikkiä, ainoastaan kaulan kohdalta ovat hieman lörpähtäneet. 
Toisena syntymäpäivänään tyttö sai lahjaksi Happypotamuksen. Tässäkin on lankana käytetty Novitan 7 veljestä. Otuksella on kokoa melkoisesti ja on pitänyt yllättävän hyvin muotonsa, vaikka sen päällä on hypitty ja ratsastettu ja sitä on retuutettu korvasta. Alkuun pelkäsin, että vanut pyrkivät ulos rei'istä, muttei niin onneksi ole käynyt. Värit ovat melko hempeät ja mieli tekisi tehdä toinen hieman kirkkaammilla väreillä. Katsotaan, josko jossain vaiheessa jaksan innostua. Usein tuppaa käymään niin, että kyllästyminen malliin iskee, kun työ on valmis.


Synttärilahjoilla jatketaan. Happypotamuksen innoittama kolmantena synttärilahjana valmistui Fatty Lumpkin. Jotenkin nuo Heidi Bearsin eläimet iskevät ja ovathan ne nerokkaasti suunniteltuja. Lisäksi ohjeet ovat todella selkeitä (vaikkakin pitkiä). Ehkä seuraavaksi syntymäpäiväksi keksin jo jotain muuta. :D Hevoseen käytin Novitan Nallea, sillä siitä löytyivät mieluisimmat värit, jotka neiti itse valitsi.


On olemassa ainakin yksi ohje, johon en kyllästy varmaan koskaan. Revontuli-huivit vironvillasta ovat ehdottomasti mun heikkouteni. Tähän mennessä olen tehnty 6 huivia eri värisinä ja marraskuiselta Tallinnan reissulta tarttui matkaan langat kolmeen huiviin. Itsellä on käytössä yksi huivi, enkä tarvitsekaan niitä enempää, mutta huivin tekeminen on niin helppoa ja nopeaa ja värit asettuvat siihen kauniisti, etten osaa olla tekemättä niitä lisää. Seuraavaksi vähän pääkalloja. Näin jossain facebook-ryhmässä kuvan Selbudeath-sukista ja sellaiset oli pakko saada itsellekin. Omat jalat ovat sen verran vankkaa tekoa (eli järkyttävän isot), että neuloin nämä Novitan Nallesta, joka on hieman paksumpaa kuin ohjeessa suositeltu Sandnes Garnin Sisu. Sisusta tein myöhemmin kaverille 30-vuotislahjaksi sukat musta-pinkkinä. Mainio väriyhdistelmä sekin. Näitä sukkia oli ilo neuloa ja yllättävän nopeasti ne valmistuivat, vaikken varsinaisesti ole kirjoneuleita koskaan harrastanut. Mutta tämän mallin kanssa kävi kyllästyminen. Moni on pyytänyt neulomaan tällaiset, mutten yksinkertaisesti jaksa. Kahdet riittävät toistaiseksi. :)


Sukkia on tullut luonnollisesti neulottua todella paljon. Perussukkia en jaksa montaa paria pakertaa, mutta jos sukissa on joku juttu, on niitä mielenkiintoisempi tehdä. Simppelit suosikit ovat vauvoille ja pienille lapsille junasukat ja vähän isommille ja aikuisille Olga-sukat ja piirakkasukat. 

Oma muksu on sen verran kuumaverinen, ettei juuri arvosta esim. villaisia paitoja, mutta halusin tehdä hieman paksumman villapaidan, jota voisi käyttää toppaliivin alla. Niin syntyi tämä Oslo-anorakken Novitan isoveljestä. Ohje on saatavilla myös englanniksi. ;) Tämä on jäänyt jo pieneksi, joten ehkä kevääksi on tehtävä uusi. 
Siinäpä niitä suosikkeja oli vuosien varrelta. Jatkossa voikin keskittyä tähän hetkeen ja tulevaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti