Sivut

maanantai 15. helmikuuta 2016

Virkattu pussukka

Tulipa virkattua pussukka, jota mun ei koskaan pitänyt tehdä, koska en voi sietää vetoketjun ompelua. Kävi kuitenkin niin onnekkaasti, että törmäsin Mie ite! -blogin ohjeeseen, jossa virkkaaminen aloitetaan vetoketjusta. Mulle tämä oli uusi juttu ja sen verran houkutteleva, että päätin ottaa ohjeen testiin heti, kun ehdin jostain ostamaan vetoketjun ja löydän sopivaa lankaa.

Langat löytyivät jo seuraavana päivänä lankakaupan poistokorista ja vetoketju samalla reissulla. Ihan yhden illan projektista tuo ei käynyt, sillä en ole virkkaajana mikään nopein mahdollinen.

Virkattu pussukka
Lanka: Sirdar Simply Recycled dk, 56 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Pussukan koko on n. 20 x 20 cm ja lankana on Sirdar Simply Recycled, joka on 51 % kierrätyspuuvillaa ja 49 % akryylia. Pussi on virkattu spiraalina vinoraidoin. Yllättävän hyvin raidat lopulta erottuvat, vaikka alkuun vaikutti, että näen vain turhaa vaivaa raitojen kanssa.


Ompelin pussukan sisäpuolelle taitokset, jotta sain pohjaan hieman muotoa. Paranneltavaa riittää seuraavaan versioon, mutta olen silti lopputulokseen tyytyväinen.


Nahkaisille hand made -merkeillekin tuli viimein käyttöä. Tällaisiin töihin ne sopivat mun mielestä parhaiten. Innostuin tilaamaan niitä Paapolta lisää, joten kai tässä on nyt sitten virkattava pussi poikineen. :D

8 kommenttia: