Sivut

lauantai 6. helmikuuta 2016

Urban Jungle -pipo

JyJy näytti taas parhaat puolensa: pienen ikuisuuden mittaiselta tehtävien töiden listalta voidaan jälleen ruksia yksi pois. Urban Jungle -pipo on ollut listalla jo pitkään. Olisi ehkä kannattanut tarttua siihen jo aikaisemmin, sillä pipon virkkaamiseen kului aikaa vain muutama tunti. Aloitin eilen, virkkasin viimeiset kerrokset aamulla ja pipo pääsi jo kauppareissun mittaiseen testiin.

Malli: Urban Jungle
Lanka: Novita Katja, 120 g
Virkkuukoukku: 5 mm
(Olipahan taas hommaa tää mustan langan kuvaaminen, kun ei kuvauslaitteisto ole mitenkään viimeisen päälle. :D)

Ohje löytyy englanninkielisenä Ravelrysta tai suomennettuna Pipon ytimestä -blogista. Malli on helppo ja nopea virkata. Itse  kaivoin käyttöön vuosia sitten alekorista hamstraamaani Novitan Katjaa, jossa on 50% villaa ja 50% akryylia. Lanka on peräisin ajalta, jolloin en ollut turhan kranttu langan koostumuksen suhteen. Tulipa tuokin lanka viimein käytettyä. Kolme kerää on kulkenut mukana muutosta toiseen ja nyt ne on käytetty. Jäihän sitä toki 30 g jäljellekin. Saa tyttö lisää askartelutarpeita.


Nyt mulla on viimein musta pipo. En tykkää neuloa mustalla langalla, sillä silmät tuntuvat menevän solmuun, ja siksi olen tehnyt hieman värikkäämpiäkin pipoja. En ole koskaan ennen edes virkannut pipoa. Tämä malli jää varmasti lemppareihin ja tulee käyttöön toistekin. :)


8 kommenttia:

 1. Tosi kiva pipo! Pitkään olen itsekin tuota mallia silmäillyt, jospa itsekin saisi vielä tehtyä tuollaisen näille pipokeleille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää valmistuu onneksi niin sukkelaan, että ehtii vielä tälle talvelle. :)

   Poista
 2. Onpa kiva pipo. Istuvuuskin tosi hyvä.

  VastaaPoista
 3. Minä olen samaa pipomallia katsellut, mutta en ole saanut edes sopivaa lankaa valittua kätköistä... Mustan virkkaaminen on kyllä niin tuskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noita pompuloita virkkaa mustastakin, mutta resorin (vai mikä se nyt on) virkkaaminen oli kieltämättä vähän tuskaista. :D

   Poista
 4. Tuskasta huolimatta lopputulos on kyllä tosi onnistunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllähän se ajoittainen tuskailukin tähän hommaan kuuluu. :)

   Poista