Sivut

tiistai 13. tammikuuta 2015

Rokimmat tumput

Siinä ne nyt lepää. Mun pitkään himoitsemat rokkilapaset. Saatan ehkä nukkuakin ne kädessä. :D

Lanka: Novita Nalle (musta) ja Novita Wool (valkoinen) 80 g
Puikot: 3 mm
Let's rock -lapasten ohje on lojunut lipaston laatikossa muutaman kuukauden ajan. Viime viikolla se pomppasi silmille, kun olin etsimässä jotain aivan muuta (enkä tietenkään löytänyt sitä, mitä etsin, enkä enää edes muista, mitä se oli...). Kaivelin hetken lankapussukoita ja tulin siihen tulokseen, että Novitan Nalle ja Wool saavat nyt kelvata. Lankakauppaan ei nimittäin ole ihan hetkeen asiaa. Sitä mieltä on lähinnä kukkaro, en minä. ;)

Lapaset oli yllättävän nopea (ja mukava) neuloa. Pieniä epätoivon hetkiä koin peukalon parissa. Aukkopeukalon neulominen ei kuulu mun vahvuuksiin varsinkaan aukon yläpuolen silmukoiden pomimisen osalta. Toisessa lapasessa se sujui jo paremmin, ensimmäisen lapasen peukalon aloitus näyttää lähinnä siltä kuin se olisi neulottu kirveellä. Mutta mitäpä näistä, sitä ei kukaan näe. Enkä aio sitä itsekään tuijotella. Näin jälkikäteen voi sanoa, että ohuempi lanka olisi ollut parempi. Lapaset ovat melko reilut. Tosin itse en kyllä käytä mitään käsineitä ennen kuin pakkasta on tarpeeksi (semmoset 20 astetta on passeli lapaskeli), joten suurimmaksi osaksi tulen ulkoiluttamaan näitä kädessä roikottaen. :)

Ohjetta ostaessani selailin enemmänkin Jorid Linvikin malleja. Jorids mønsterbutikk on täynnä aivan valtavan ihania lapasia ja sukkia. Muhun tosin iskee lähes kaikki norjalainen. :D Kyllä mä sieltä vielä jotain muutakin meinaan puikoille napata, kunhan osaan päättää, mikä malleista iskee eniten.

Sukat nämä kyllä vaativat kaveriksi. Mutta sukkia varten on tehtävä lankahankintoja, joten niiden aika ei ole vielä. Nyt sukellan Ravelryn ihmeelliseen maailmaan ja lähden etsimään Sitä Täydellistä Huivimallia.

8 kommenttia:

 1. Hienot on! Ohje menee tallennukseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Noin hyvää ja selkeää ohjetta voin kyllä hyvillä mielin suositella.

   Poista
 2. Ihan sairrrraaaaan mageet! Mä tilaan sulta ens talveksi tämmöset Timpalle ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinni veti! :) Pitänee miettiä joku sopivampi lanka sitten. Toi koko ei taida Timpan kätösiin kovin helpolla sujahtaa. :D

   Poista
 3. Hienot lapaset! Menee to do-listalle. :)

  VastaaPoista
 4. Onpa katu-uskottavat tumput! Wau! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä nää kädessä kehtaa kuljeskella. :)

   Poista