Sivut

lauantai 3. tammikuuta 2015

Lankalaihis 2015

Törmäsin parissakin eri blogissa Näppituntuma-blogin lankalaihikseen ja sain siitä kipinän käydä lankavarastoni läpi. Edustan itse sitä lajia, joka valittelee aina, ettei ole lankaa. No, ei ainakaan sopivaa lankaa ja juuri sitä väriä, mitä tarvitaan. Tapana on lisäksi ostaa vähän ylimääräistä, koska mikään ei ole niin rasittavaa, kun että lanka loppuu kesken. Tätä on nyt jatkunut muutaman vuoden. Ensin ajattelin vain käydä langat läpi. Mutta kun totuus paljastui, päätin haastaa itseni ja osallistua lankalaihikseen.

Alkutilanne ei näyttänyt kovin pahalta. Muutama nyssykkä kaapin ylähyllyillä ja yksi ritiläkorillinen lankoja.


Joopa joo! Mun kaappi ilmeisesti syö tavaraa sisuksiinsa kuin Maija Poppasen käsilaukku konsanaan. Olin jo hieman järkyttynyt siitä, kun purin langat pussukoista ja levitin sängylle.


Tässä vaiheessa alkoi hieman kaduttaa. Mutta hommiin oli käytävä, jotten joutuisi nukkumaan sohvalla. Ja siinä samallahan nuo tuli lajiteltua vähän järkevämmin ja punnitseminen oli lopulta pienin urakka. Lankaa oli yhteensä 11,5 kg. Itse veikkasin yhteispainoksi n. 5 kg, että metsään mentiin siinäkin. :D Päätin, että vuoden loppuun mennessä lankojen yhteispaino on enintään 7 kg, joten 4,5 kg pitäisi noista saada pois. Kaipa tuo on ihan realistinen tavoite. Nyt ei kyllä auttaisi eksyä enää Karnaluksiin tai kaltoin käy. ;)

Ainakin jonkin sortin jämälankaprojektille ois tilausta. Lisäksi tossa on sukkalankaa koko naapurustolle. Ja löytyihän sieltä paria unohdettua aarrettakin. :)

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä laihikseen, voi kun itselläkin olisi noin sievoinen kilomäärä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tossa on useamman vuoden hamstrauksen tulos. Muutosta toiseen mukana raahattu, kun ei mistään raaski luopua. ;)

   Poista
 2. Ihanan värisiä lankoja! Lykkyä lankalaihikseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toistaiseksi oon jopa pärjännyt noilla langoilla ja tyytynyt vain hypistelemään lankoja kaupassa. :D

   Poista