Sivut

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Pikkuneidin neulemekko

Reilu vuosi sitten olin aikeissa virkata itselleni tunikan. Langatkin sitä varten oli jo tilattuna. Ja sitten kävi niin, että langat unohtuivat kaapin uumeniin ja oikeastaan se tunikakaan ei tuntunut enää kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta. Lanka oli niin ihanan pehmeää ja miellyttävän tuntuista, että päätin neuloa tytölle niistä jotain. Neuletakki piti tehdä, mutta mieluinen malli tuntui olevan kiven alla. Mekko siitä sitten tuli.

Lanka: Debbie Bliss Bella (85 % puuvilla, 10 % silkki, 5 % kashmir), 325 g
Puikot 3,5 mm
Malli: Novita Ipana
Omasta mielestäni väri on kaunis. Näytin mekkoa 3-vuotiaalle ennen hihojen kiinnitystä ja tuomiona oli varovainen: "Äiti, saako sitä sanoa rumaksi?". Myönnettäköön, että siinä vaiheessa mekko tuskin vielä mekolta tytön silmään näytti ja langanpätkiä roikkui siellä täällä. Uskon hihojen ja satiininauhan pelastaneen aika paljon, sillä innoissaan tyttö puki mekon päälle heti aamusta, jotta pääsee mummille sitä esittelemään. :) Mekko on neulottu koon 110 mukaan, mutta melko lyhyt se on. Sen verran reilun kokoinen on kuitenkin, että on varmasti käytössä melko pitkään. Siis niin pitkään kuin lastenvaatteet yleensä voivat olla. Itse tykkään tehdä ennemmin reilulla mitoituksella, sillä käyttäjiä meillä on vain yksi ja vaikka vaatteiden tekeminen hauskaa puuhaa onkin, olisi ihan kiva, jos niille olisi käyttöä useamminkin kuin kerran. 


Heti aamusta suuntasimme mummilaan ja tyttö pääsi mummin kanssa askartelemaan. Kovasti on tyttö viehtynyt lankoihin ja tälläkin kertaa omi mummilta lankakerän omaan käyttöönsä. 

Käsitöitä
Tyttö veteli lankaa toisesta ja mummi toisesta päästä kerää. Jonkinlaisella yhteistyöllä saivat aikaan Herra Pöllön. Ihan simppeliä ötökän toteuttaminen ei ollut, sillä lanka viiletti välillä toisessa päässä taloa, sotkeutui monoihin ja polttopuihin. Mutta mieluinen kaveri saatiin seuraksi kotimatkalle.


Melko pitkällä tätä vuotta on päästy ilman lankaostoksia, mutta eilen tuli pakottava tarve ostaa lankaa tytön lapasiin. Polte idean toteuttamiseen oli niin kova, ettei sen kanssa auttanut jäädä odottamaan maanantaita ja lankakauppojen aukeamista. Prisman valikoimiin oli siis tyytyminen. Ei ollutkaan mikään helppo homma löytää lankaa, jota saa sekä sinisenä että keltaisena. Regian Active oli ainoa, jota oli saatavilla molemmissa väreissä. Keltainen on hieman likaisen näköinen jo valmiiksi, mutta se tuskin lapsen lapasissa haittaa. Ne kyllä likaantuvat kuitenkin. ;)1 kommentti:

  1. Onpa sievä mekko ja menee varmasti tunikana vielä pitkään mekkoajan jälkeenkin :)

    VastaaPoista