Sivut

perjantai 20. helmikuuta 2015

Tytön kirjoneulepipo

Vaikka neulon käytännössä kaiken aikaa, ei tytöllä ollut ainuttakaan kunnon pipoa. Kypäräpipon kanssa on porskutettu pari talvea, mutta sekin alkaa jäädä pieneksi. Lumiosta neuloin viime talvena pipon, mutta siinä on järkyttävän iso tupsu ja pipo on siitä syystä hieman epäkäytännöllinen. Halusin sellaisen päähineen, jota voi käyttää luistelukypärän alla, hiihtäessä ja muissa talvitouhuissa. Siispä tähän pipoon ei tullut tupsua.

Malli on jälleen kirjasta Norsk Strikk. Ihastuin tähän malliin jo ensimmäisellä silmäilykerralla ja (pohjattomasta) lankavarastosta sattui löytymään sopivan ohutta merinoa ihanissa väreissä. Kirjassa oli ohje vain naisen ja miehen pipoon, joten valitsin hieman ohuemman langan ja pienemmät puikot. Päässä kyllä kaikui äidin sanat "tee aina mallitilkku ja laske silmukat siitä", mutta enpä tällä(kään) kertaa sitä tehnyt. Neuloin ja toivoin parasta. Hyvä tuli. Eipä kyllä olisi ollut mahdollistakaan sovittaa pipoa kesken kaiken, sillä neuloin pipon sukkapuikoilla. Tästä syystä en varmaan kovin tiuhaan pipoja tee. Tosin alun jälkeen pipoa oli oikein mukava neuloa, vaikka puikot olivatkin hieman täynnä. Omat pipot voin hyvin neuloa 60 cm pyöröillä, mutta lapsen pipoon pitäisi olla vielä lyhyemmät pyöröt. 

Malli: Lue med valknutemønster (Karen Marie Vinje: Norsk Strikk)
Lanka: Viking Baby Ull v.pun. 29 g ja Mondial Ciao ruskea 16 g
Puikot: 2 mm ja 3 mm
Ruskean Mondial Ciao -langan olen saanut muutaman vuoden takaisella Sny-kierroksella ja siitä oli yhdet sukat neulottu. Lankaa jäi 7 g, joten riitti mainiosti. Mutta onpa kyllä aivan ihanan tuntuinen lanka! Yritin googlettaa, mutten onnistunut löytämään, mistä sitä saisi ostaa. Ja nimenomaan yksivärisenä sitä tahtoisin, jotain pätkävärjättyjä olisi löytynyt. 



Kirjoneuleet ovat nyt näköjään vieneet mennessään. Tällä hetkellä ei ole puikoilla mitään, enkä oikein osaa olla. Täytyy alkaa etsiä sopivaa mallia. Kovasti tahtoisin neuloa itselleni neuletakin jostain kirjassa olleesta ihanasta ohjeesta, mutta ihan niin mittava lankavarasto ei ole, että se tältä istumalta onnistuisi.

6 kommenttia:

  1. Ihana pipo. Kivat värit ja kuvio. ♥ Kyllä kelpaa nyt harrastaa talviulkoilua, kun on noin hieno pipo. =)

    VastaaPoista
  2. Tosi kaunis pipo <3 Mä voisin helposti haluta tollasen valko-harmaana, ja ne edellisen postauksen säärystimet samoissa väreissä :P Sä oot ihan yli-taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin tuoda sulle ton kirjan näytille. :) On nimittäin täynnä toinen toistaan kauniimpia malleja.

      Poista
  3. Kiva blogi sulla. T: SNY nro 7 ;)

    VastaaPoista