Sivut

perjantai 13. helmikuuta 2015

Virkattu matto pienen prinsessan huoneeseen

Ollaan asuttu tässä asunnossa kohta kaksi vuotta ja koko sen ajan olen haaveillut, että vielä jonakin päivänä virkkaan tytön huoneeseen maton. Huoneessa oli monta vuotta vanha pyöreä bukleematto, joka oli halkaisijaltaan 2 metriä. Huone on iso, mutta matto oli siitä huolimatta hieman liian suuri ja kaiken lisäksi vuosien saatossa kissojen repimä (joku muisto niistäkin eläimistä jäi, vaikka ollaan jouduttu lemmikeistä luopumaan).

Aloitin mattoa 10.2. järjestetyssä Intomartat ry:n matonvirkkausillassa. Kovin paljon en illan mittaan aikaan saanut, sillä siinä höpöttäessä tein pienen laskuvirheen heti alkumetreillä ja purin maton. Ihan pelkän kerän kanssa en kuitenkaan joutunut kotiin tulemaan. :)


Suunnitelmissa oli tehdä matto, joka on halkaisijaltaan n. 150-160 cm. Aiemmin olen tehnyt vain pienempiä mattoja, joissa halkaisija on metrin molemmin puolin. Näin ison maton virkkaaminen vaati hieman järjestelyjä, jotta en saisi hartioita ihan totaaliseen jumiin. Istuin tyylikkäästi jalat sohvapöydällä ja matto jalkojen päällä. Tämä olikin aika toimiva järjestely, sillä isoa mattoa pystyi pyörittelemään jaloilla, eikä tarvinut käsin kiskoa. Nyt on kyllä nilkat aika kipeät. :D


Mallina käytin Lankavan Aura-maton ohjetta, jota muokkasin hieman suuremmaksi. (Sama ohje löytyy Suuri Käsityö -lehdestä 1/2012 nimellä Kehrä-matto.) Tummanpunaisen ontelokuteen olen ostanut marraskuussa Karnaluksista, pinkin ja vaaleanpunaisen tilasin samasta paikasta myöhemmin. Maton halkaisija on 152 cm ja painoa on noin 4,5 kg. Olin varannut kudetta 6 kg, joten jäljelle jäi vielä sen verran, että voin virkata samoista väreistä lelukorin.

Malli: Aura (Lankava)
Virkattu ontelokuteesta 10 mm koukulla
Maton reuna kupruilee vielä hieman. Ei tosin läheskään niin paljon kuin vielä hetki sitten. Sain pienen hetken pingotettua mattoa lelulaatikoiden avulla, mutta pienen pyörremyrskyn kotiuduttua luovuin ajatuksesta. Yritän uudellen, kun tyttö ei ole kotona. ;) Kuvasta maton kokoa on vaikea hahmottaa ja se näyttää jotenkin onnettoman pieneltä. :)


Maton virkkaaminen on siitä hauskaa puuhaa, että valmista tulee nopeasti. Tämäkin matto valmistui neljässä päivässä. Itsekin olen hieman yllättynyt. Omasta makuuhuoneestani vielä matto puuttuu, joten sen otan työn alle, kunhan saan hankittua lisää kudetta. Tuo tummanpunainen kude oli hankittu makkarin mattoa varten, mutta toisin kävi. Ehkä haluankin ennemmin ruskean maton. Myös olohuoneeseen tarvittaisiin uusi matto... Tuleekohan tästä koskaan loppua? 

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis matto! Itsekin haaveilen virkatusta matosta, kuteetkin olisi valmiina, mutta virkkaus ei vaan ole mun juttu... Ehkä odotan muuttoon ja katselen sitten huoneita vähän sillä silmällä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Virkkauksen ei pitänyt olla mukaan juttu, mutta jotenkin tässä kävi näin. :D

      Poista