Sivut

lauantai 14. helmikuuta 2015

Sukkia, sukkia

"Raitoja kaikki käyttävät, niissä on tyyliä, hyvältä näyttävät", hokee 3-vuotias tyttäreni tämän tästä. Hokema on peräisin tytön suosikkikirjasta "Albin ja merkillinen sateenvarjo". Raidoista pidän itsekin. En niinkään omissa vaatteissani, mutta lapsen vaatteissa sitäkin enemmän. Ja tietenkin villasukissa.

Facebookin Käsityöblogit -ryhmässä oli helmikuun haasteena jämälangat ja jämäkankaat käyttöön. Olin jo pitkään ajatellut tehdä itselleni sukat jämälangoista (joita on paljon, etenkin seiskaveikkaa) ja sukat olivat jo puikoilla, kun haasteen bongasin. Raidalliset sukat olivat luonnollinen vaihtoehto. Ainoat raidalliset sukkani ovat Novitan raitalangasta ja mua häiritsee ihan suunnattomasti, etteivät raidat ole säännölliset. No nyt ovat. :)

Sukkiin on käytetty tummanruskeaa seiskaveikkaa ja vihreä lanka on muistaakseni polkkaa (seiskaveikkaa sekin). Molemmat kerät ovat kulkeneet mukana pitkään ja polkasta tehdyt sukat ovat jo kuluneet puhki. Ruskeasta olen neulonut itselleni vuosia sitten hupparin.

Jämälankasukat, perusmalli
Lanka: 7 veljestä + 7 veljestä polkka, 110 g
Puikot: 3,5 mm
Oli mukava neuloa pitkästä aikaa perussukkia. Raidoitus teki neulomisesta hauskempaa, yksiväriset kun tuppaavat olemaan hieman tylsiä. En siis osannut lopettaa ensimmäiseen pariin. En erityisemmin vietä ystävänpäivää, mutta onhan se hyvä syy muistaa ystäviä jollain mukavalla yllätyksellä. Niinpä neuloin ystäväperheelle sukat ja lähetin yllärinä postissa. Lasten sukkien koot arvioin ja toivoin parasta. En viitsinyt kysyä lasten jalkojen kokoa, jottei yllätys paljastuisi. ;) Myös näihin sukkiin on käytetty pääosin jämälankoja. Ainoastaan miehen sukissa oleva sininen oli iskemätön kerä.

Koko perheen perussukat
Lanka: 7 veljestä, miehen sukat 128 g, naisen sukat 95 g, tytön sukat 54 g ja pojan sukat 43 g
Puikot: 3,5 mm
Nyt on työn alla lelukori lapsen huoneeseen matosta jääneistä kuteista. Maton ja lelukorin jälkeen onkin mukava palata jälleen neuleiden ääreen. Seuraavana ovat vuorossa säärystimet - ystävälle, kuinkas muutenkaan. :)

4 kommenttia:

 1. Raidat on aina muodissa! :) Nuo ohuet raidat onkin tosi kivan näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä tekis mieli tehdä lisää. Lankoja on niin valtava määrä, että niistä saa vaikka minkälaisia yhdistelmiä. :)

   Poista
 2. Hienot jämälankasukat! Ihanan yllätyksen teit ystäväperheellesi ♥ Kivan nköinen "sukkaperhe".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki sukat vähän erilaisia, mutta kuitenkin samaa sarjaa. :) Hyville ystäville on ilo tehdä. ♥

   Poista