Sivut

tiistai 3. helmikuuta 2015

Rakkaudesta Norjaan

Oi ja voi, tänään oli hyvä postipäivä. Viime viikolla yritin etsiä netistä erilaisia norjalaisia neulemalleja ja törmäsin mielenkiintoiseen kirjaan. Adlibrikseltä sen sai tilattua suht edullisesti, joten kävin tuumasta toimeen ja tänään kirja saapui postissa. Olen rakastunut. :) Kirjat ovat muutenkin olleet aina mun heikkouteni, etenkin neulekirjat. Niitä on melkoinen kokoelma, mutta tämä on aivan ainutlaatuinen.

Karen Marie Vinje: Norsk Strikk - fra tradisjonsrike klassikere til moderne design

Kirja on norjankielinen ja oma kielitaito on siltä osin hieman ruosteessa, sillä Norjassa vietetystä ajasta on jo yli kymmenen vuotta, enkä ole koskaan neulonut norjankielisestä ohjeesta. Mutta sen verran silmäilin ohjeita, ettei niitä mitenkään mahdotonta ole toteuttaa. Ja varmasti jostain löytyy hyvä norja-englanti -neulesanasto. Pitänee kysäistä norjalaiselta neulomista harrastavalta ystävältä vinkkejä ja apua lyhenteiden kääntämiseen.

Toinen Norjassa asuva ystäväni pyysi jo aikaa sitten neulomaan säärystimet "jollain kivalla perinteisellä norjalaisella kuviolla". Sitä ollaan tässä nyt sitten yhdessä yritetty etsiä ja nyt se löytyi. :) Alla olevat sukat olivat heti sellaiset, jotka saatoin kuvitella ystävälleni ja hän itsekin tykästyi malliin. Varmasti kuvio toimii hyvin myös säärystimissä.


Nämä sukat ja lapaset puolestaan suorastaan kirkuvat mun nimeä. Edelleenkään en ymmärrä, miksi haluan itselleni tehdä lapasia, sillä en juurikaan käytä niitä, mutta näistä en varmasti pääse yli. Pakko tehdä. Ei auta mikään.


Ja miten sattuikaan, että juuri tänään kävin heti aamusta lankakaupassa etsimässä lisää keltaista ja sinistä lankaa kätyri-lapasiin ja heräteostona mukaan tarttui muutama kerä Regiaa. Kyllä vain nuo sukat ja lapaset näyttäisivät hyvältä puna-mustana. ;)


Nyt pitäisi enää päättää, mistä aloitan. Reiluinta olisi neuloa ne ystävän säärystimet ensin, sillä hän on vuosien mittaan muistanut minua useilla ihanilla yllätyksillä (lempisuklaatani ei Suomesta saa, ei ainakaan näin pienestä kaupungista...) ja olisi korkea aika tehdä vastapalvelus. Mutta eiköhän tässä mene loppupäivä kirjaa hypistellessä. :)

Niin joo, olihan tuossa kirjasa muutama ihana tunikakin, mutta niiden aika ei ole vielä. Katsotaan niitä sitten ensi talvena. ;)

1 kommentti: