Sivut

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Puhelinpussi ja jättimäinen tuubi

Jotain on helmikuussa valmistunutkin, vaikka osa valmistuneista kuuluu vielä hys-hys -ryhmään, eikä niistä sovi täällä huudella. :)

Olen pitkään kytännyt kirjastosta Molla Millsin Virkkuria. Kirja oli kovin suosittu ja koko ajan lainassa, joten viimein varasin sen ja eilen kävin kirjastosta hakemassa. Oi ja voi! Siinähän oli vaikka kuinka monta kokeilemisen arvoista ohjetta! Suurin syy kirjan lainaamiseen oli maton ohjeen metsästys. En kuitenkaan kumpaakaan kirjan mattoa osannut kuvitella lastenhuoneeseen, joten pysyn aiemmassa suunnitelmassa.

Meillä on lapsi ollut kuumeessa jo pari päivää, joten tänäänkään ei ollut ulos mitään asiaa. Aamulla otinkin heti kokeiluun Virkkurista puhelimen suojapussin ohjeen. Lankana käytin Novitan Miamia, sillä sitä on jämäkeriä monessa värissä. En osannut arvioida, kuinka paljon lankaa pussiin menee, joten valitsin värit sen mukaan, ettei ainakaan pitäisi loppua kesken. Musta ja pinkki siis. Ihan kiva yhdistelmä. :) Ja taas on jämälankoja vähän vähemmän.

Ohje: Virkkuri (Molla Mills), puhelinpussi
Lanka: Novita Miami 26 g
Virkkuukoukku 3,5 mm
En ole koskaan aiemmin virkannut kahdella värillä ja alkuun purin ekat kerrokset pariinkin otteeseen, että sain silmukkamäärän kohdilleen. Kirjan ohjeet olivat hyviä ja selkeitä ja epäilen, että tästä tulee mulle uusi villitys. Näin jälkikäteen ajateltuna oli kyllä virhe tehdä ensimmäinen kerros pelkästään pinkillä, mutta ensi kerralla olen tässä asiassa viisaampi.

Viikko sitten sain viimein valmiiksi myös jo kauan puikoilla olleen jättimäisen tuubihuivin kaverille. Tuubilla oli sen verran kokoa, että arvioin langan määrän alakanttiin ja se loppui kesken. Nopeastihan se sitten valmistuikin, kun lisäkerä saapui postissa. :) Tuubin ympärysmitta on 2 metriä ja korkeus 77 cm. Lankaa meni melkein kaikki 4 kerää. Sen verran jäi tähteeksi, että ehkä sillä olisi vielä yhden kerroksen neulonut, mutta en uskaltanut jättää liian hilkulle. Mohairia ei kuitenkaan ole mitenkään miellyttävää purkaa. ;)

Ohje omasta päästä kaverin toiveiden mukaan
Lanka: Alize Mohair Classic, vajaa 400 g
Puikot: 6 mm
Jo alkuvaiheessa pohdin ja pähkäilin, miten saan pääteltyä yläreunan mahdollisimman joustavasti, ettei se kiristä. Löysin Lankakomeron ohjeen joustavaan päättelyyn ja pääsin mieleiseen lopputulokseen. Tuota ohjetta tulen käyttämään jatkossakin.

Nyt siirryn hetkeksi hys-hys -projektien pariin. Ylihuomenna on kauan odotettu matonvirkkausilta ja pääsen viimein aloittamaan mattoa. Teki mieli ottaa varaslähtö, mutta ehkä maltan vielä hetken. :D Pari kiloa ontelokudettakin olisi vielä kerittävänä.

4 kommenttia:

 1. Tuubihuivin onnellinen omistaja kiittää :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! :) Oli hieman haastava kuvattava, ku mietin, miten sen viritän. :D

   Poista
 2. Tuo puhelinpussi on herkullisen värinen,
  tykkään aivan hurjasti pinkistä ja vaaleanpunaisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värinsä ansiosta löytyy myös helposti mustasta laukusta. Musta puhelin yksinään ei löytynyt ihan niinkään hyvin. ;)

   Poista