Sivut

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Sweet dreams - virkattu unisieppari

Tyttö on jo pitkään toivonut itselleen unisiepparia. Edellinen oli taattua matkamuistolaatua ja alkoi lopulta lahota pelkästä vilkaisusta. Tutkailin erilaisia ohjeita, mutta langan punominen kehikkoon ei oikein auennut. Näin pari päivää sitten Instagramissa kuvan virkatusta unisiepparista ja tänä aamuna iski kipinä tehdä sellainen. Eihän mulla ollut käynyt mielessäkään, että sen voisi myös virkata.

Unisieppari
Lanka: SMC Egypto Cotton, 15 g
Virkkuukoukku: 2 mm
Varsinaista ohjetta ei ollut, joten kehittelin oman versioni pitsipallon ohjetta pohjana käyttäen. Virkkasin ensin keskustan ja mallasin siihen sopivan pätkän 2 mm vahvuista alumiinilankaa. Kehikossa on kaksi kierrosta alumiinilankaa ja sen ympärille on  kieputettu tiukasti maalarinteippiä. Yllättävän jykevän rinkulan sillä konstilla sainkin aikaan. Kun inspiraatio iskee sunnuntaiaamuna, on mentävä niillä materiaaleilla, mitä kaapista löytyy. Eikä kaapista tietenkään löytynyt sävyyn sopivia höyheniäkään, mutta tyttö valitsi sitten itseään miellyttävimmät.
Virkkasin mukaan helmiä ja samoja helmiä käytin höyhenten kiinnittämiseen. Kehikko ei ole aivan tasainen, enkä ollut koskaan aiemmin virkannut minkään ympärille ensimmäistäkään silmukkaa, mutta näyttääpä ainakin itse tehdyltä. :D Piirsin kehikkoon merkit tasavälein, jotta kiinnittäminen onnistuisi edes vähän sinne päin. Pääasia, että tyttö oli tähän tyytyväinen. Kyllä nyt luulisi unen maistuvan. :)

7 kommenttia:

 1. Kaunis! :) Mulla on kans ollu unisiepparin teko must do-listalla... Sain nimittäin hyvän metallisen kehikon, kun muksu pudotti lasisen kattilan kannen lattialle ja jäljelle jäi vain metalliset reunat. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka näppärää! :D Meillä vastaavassa tilanteessa säilyi kansi ehjänä, alle jäänyt pieni varvas ei niinkään.

   Poista
 2. Hieno! Miulla kans aikeissa tehdä sieppari 8)

  VastaaPoista
 3. Uniseipparit on kivoja ja tämäkin...yllätys, yllätys...mun toive-/hankintalistalla.Tosi söpö tosiaankin tämä sun unisieppari ♥

  VastaaPoista
 4. Hieno! Pikkuhiljaa alan tässä itsekin lämmetä ajatukselle unisiepparin tekemisestä. Kiva blogi sinulla! Tervetuloa kylään AarreAukustille, siellä myös värkkäillään. :)

  VastaaPoista