Sivut

perjantai 11. maaliskuuta 2016

Rami The Kirjarotta

Facebookin virkkausryhmässä sen näin ja villiinnyin, kuten niin moni muukin. Olen herätellyt kauan sivussa olleen lukuharrastuksen uudelleen, eikä mulla ole ollut minkään sortin kirjanmerkkiä. Kirjaston lainauskuitti on saanut toimittaa kirjanmerkin virkaa. Mutta nyt mulla on ja se on hieno. Keksittiin sille nimikin. Se on Rami.

Malli: Book-Rat
Lanka: Gjestal Maija ja Viking Babyull, 20 g
Virkkuukoukku: 2 mm

Onneksi unohdin hetkeksi, etten mä ole mikään amigurumivirkkaaja. Lisäksi 2,5 mm koukku oli hukassa, joten nitkutin pienemmällä koukulla Gjestalin Maijasta. Sukkalankana Maija on ehdottoman hyvä, mutta ei sitä kyllä mielellään virkkaa. Tämän totesin jo tytön tennareiden pohjia virkatessa ja nyt voin todeta saman uudelleen.


Tekemiseen kului aikaa yksi ilta ja aamupäivä. Onneksi varsinaista näpertelyä oli aika vähän (pää, silmät, korvat ja jalat). Suurin osa virkkaamisesta oli keskivartalolättyä. Eihän mulla vanuakaan ollut, kun en viitsinyt moisen määrän takia lähteä varastosta tyynyjä penkomaan. Silppusin pään täytteeksi kolme vanulappua. Ihan hyvä tuli niinkin.9 kommenttia:

 1. Mäkin olen alkanut pitkästä aikaa lukea iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Ja Jo Nessbo mullakin menossa nyt. Tähän kirjanmerkkiin ihastuin ensinäkemältä, mutten vielä ole uskaltautunut itse tekemään. Kiva, että laitoit päivitykseesi linkin ohjeeseen, nyt ainakin löydän ohjeen, kun sitä tarvitsen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje oli kyllä selkeä ja tämä oli helppo tehdä. Toteutus tosin vaatii sopivan mielentilan näpertelyyn. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No eikö! Heti aamusta alkoi naurattaa, ku näin lipaston päällä liiskaantuneet takajalat ja hännän. :D

   Poista
 3. Ä l y t t ö m ä n hassu & suloinen!

  VastaaPoista