Sivut

lauantai 19. maaliskuuta 2016

Lauantai on herkkupäivä

Meillä on lauantaisin herkkupäivä sekä äidillä että tyttärellä. Herkkujen suhteen maut eivät mene yksiin: itse tykkään oikeastaan vain suklaasta ja jäätelöstä, kun taas likka ei tykkää kummastakaan. Siispä meillä on omat herkut. Tämän viikon  herkuksi valikoitui hieman erilainen suklaakakku.

En ole aikaisemmin juurikaan käyttänyt kasviksia leivonnassa. Porkkanakakkua olen tehnyt, mutta muuten kasvikset ovat tulleet tutuksi lähinnä ruokalautasen reunalta. Sattuman kautta löysin ohjeen kukkakaali-suklaakakkuun. Kukkakaalin käyttö leivonnassa oli aivan uusi juttu mulle, eikä maapähkinävoi ollut raaka-aineena yhtään sen tutumpi. Kannatti kuitenkin lähteä ennakkoluulottomasti kokeilemaan, sillä kakusta tuli oikein samettista, eikä siinä maistu kukkakaali ollenkaan. Hieman kohmeiset vadelmat sopivat hienosti kakun kaveriksi.


Sen verran mainittakoon, että kannattaa ihan oikeasti antaa kakun vetäytyä seuraavaan päivään. Itse en (tietenkään) malttanut ja kyllä siinä ekassa palatessa oli hieman erikoinen maku. :D

Seuraavaksi voisin kokeilla esimerkiksi punajuurta tai kesäkurpitsaa. Parhaat vinkit otetaan ilolla vastaan!

7 kommenttia:

 1. Kukkakaali? Kuullostaa erikoisella makeassa leivonnassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Hyvää siitä kuitenkin tuli, kun kaalin maku jäi matkalle. :D

   Poista
 2. Kukkakaali on kyllä monikäyttöinen :) Olen kuullut jopa pizzapohjasta, joka on tehty kukkakaalista! Makoisan näköinen on tuo piirakka ja varmasti terveellisempi kuin moni muu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pizzapohjasta mäkin oon kuullut. Sitäkin vois kokeilla. :)

   Poista
 3. Siis siun lapsi ei juurikaan perusta jäätelöstä, tai suklaasta? Onko se rikki? :D
  No ei, miulla on kyllä yks kaveri, joka ei tykkää suklaasta. Miusta semmoinen on hyvin, hyvin, HYVIN epäilyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en tajua. :D Ihan ähkynä oon täällä, ku oon "joutunu" syömään kaikki suklaamunat yksin, ku likka haluaa pelkät yllätykset. :D

   Poista
 4. Kamalan rankalta kuulostaa äidin osa ;)

  VastaaPoista