Sivut

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Toukokuun yhteenveto ja lankalaihistilanne

Toukokuu oli hyvä kuukausi. Tein itselleni ihanat sukat, jotka kyllä pääsevät odottamaan syksyä ja viileämpiä kelejä (tai sitten juhannusta, mikäli sattuu sellainen perinteinen juhannuskeli). Tein myös maton, joka meni kerrasta nappiin. Matto sopii olohuoneeseen täydellisesti. Tytön muskariopettaja sai lahjaksi sukat ja valmistui yksi kesäkassikin.


Toukokuun viimeisenä päivänä ehdin ommella tytölle uuden kesämekon. Mulla on kunnianhimoinen tavoite ommella itselleni mekko kummipojan rippijuhliin. Kangas on jo tilattu ja malli on suurin piirtein mielessä. Haluan mekkoon hieman reilummin helmaa ja puolikello siitä olisi tarkoitus tehdä. Halusin kuitenkin kokeilla puolikellon kaavan piirtämistä ja ompelemista ensin pienemmässä mittakaavassa. Siispä kokeilin sitä ensin kokoon 110 cm. Unelmallinen -blogin ohje kellohelman kaavan piirtämiseen oli kerrankin sellainen, jonka tajusin. Siis oikeasti ymmärsin, mistä puhutaan, kun mainittiin suorakulma, pii ja laskettiin sitä ja tätä. Yleensä olen ompeluohjeiden kanssa hieman hoomoilasena, kun termit ovat vielä hieman vieraita ja tekniikkakin hakusessa. Mutta tällä ohjeella sain piirrettyä kaavan vaivatta. Sopivan simppeliä ompelu-untuvikolle. Ompelin tosin helman kahdesta palasta, sillä näytti, että kuvio menee niin kenolleen, etten kestä katsella. ;)

Tyttö rakastui tähän kankaaseen nähtyään siitä kuvan ohimennen mun puhelimessa. "Siinähän on Pikku-Ukko, Peppi ja Annika!" Lisäksi reilu viikko sitten tyttö pääsi ensimmäistä kertaa ratsastamaan ponilla, joten hevoset ovat olleet nyt Se Juttu. Ihana kesämekko ihanalle tytölle. :)


Sovituskuvia en saanut, sillä neiti innostui heiluttelemaan helmoja niin, ettei yhdestäkään kuvasta saanut mitään tolkkua.

Mitä lankalaihikseen tulee, junnaa laihistelu paikoillaan lähes yhtä pahasti kuin huhtikuussa. Olen ollut maltillinen langan ostamisen kanssa ja tässä kuussa olen jopa kuluttanutkin lankaa enkä pelkkää ontelokudetta. Tällä menolla tulen kyllä jäämään tavoitteestani.

Huhtikuun tilanne: 11,213 kg
Toukokuussa saatu/ostettu: 300 g
Toukokuussa käytetty: -393 g
Tilanne toukokuun lopussa: 11,120 kg

2 kommenttia: