Sivut

lauantai 30. toukokuuta 2015

Matto olohuoneeseen - vihdoin ja viimein

Olen suunnitellut olohuoneen maton virkkaamista kohta puoli vuotta. Alkuperäinen idea kaatui siihen, ettei meidän "ihanasta" muovimatosta erottunutkaan se vaaleampi harmaa, jota olin jo valmiiksi varannut. Siispä piti tehdä suunnitelma b ja vaihtaa väriä. Olikin jo korkea aika saada jotain itse tehtyä paraatipaikalle.

Mieluista mallia ei meinannut löytyä millään. En myöskään osannut päättää, minkä mallinen maton pitäisi olla. Ajattelin, ettei pyöreä välttämättä käy. Mutta käyhän se! Kun viimeisin Suuri Käsityö -lehti sukelsi postiluukusta, löysin viimein Sen Oikean Mallin. Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen.

Virkattu matto (Suuri Käsityö 5-6/2015)
Eko-ontelokude, n. 4,5 kg, halkaisija 150 cm
Virkkuukoukku: 9 mm
Väriksi valikoitui niin ikään harmaa, mutta huomattavasti tummempi kuin edeltäjänsä. Ohjeen matto oli tehty toisenlaisesta kuteesta, joten otin onneksi varman päälle ja varasin kudetta 5 kiloa ohjeessa mainitu neljän kilon sijaan. Noin puoli kiloa kudetta jäi jäljelle. Oli mukava virkata, kun kerrankin viimeisten kerrosten aikana ei tarvinut pelätä, että kude loppuu kesken.


Malli on mun mielestä äärettömän kaunis. Sitä oli myös mukava virkata. Joka kerroksella tapahtui jotain (mitä nyt viimeiset kolme kerrosta oli aika puuduttavia) ja mielenkiinto pysyi yllä. Kovin kauaa ei tämänkään maton kanssa tarvinut tuhertaa: viikko sitten aloitin ja siinä se nyt on. Yhteensä viitenä iltana taisin tuota tehdä, kun pari päivää meni sairastelun takia sivu suun. Harmi, että meillä on niin pieni asunto (tai ainakin pienet huoneet), ettei tuollainen mahdu mihinkään muualle. Makkariin pitäisi vielä matto saada, mutta siellä on niin vähän lattiaa vapaana, että joku kapea eikä niin kovin pitkä matto on kiikarissa.

Vielä pieni tunnelmapala ja sitten palaan tuijottelemaan luomusta jalkojeni alla.


4 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköinen! Itsekin mattoa lehdestä ihailin. Minkä kokoinen matosta tuli tällä kuteella?

  VastaaPoista
 2. Sehän tosta jäikin mainitsematta. Halkaisija on 150 cm. :)

  VastaaPoista
 3. En kestä. Mä niin haluan ton, ihan mun matto! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli ihan sama fiilis, ku näin lehdessä kuvan. :D

   Poista