Sivut

perjantai 22. toukokuuta 2015

Virkattu kesäkassi

En ole kesäihminen. En ole myöskään laukkuihminen. Mulla on yksi laukku, jota käytän niin kauan, kunnes se hajoaa ja sitten ostan uuden. Tavaroiden puljaaminen laukusta toiseen on jotenkin työlästä. Siksi yllätin itseni virkkaamalla kesäkassin. Ja ihan itselleni. Siitä tulikin aika hauska. Nähtäväksi jää, tipahteleeko omaisuus kassin rei'istä ja pitääkö vielä ommella vuorikin.

Lanka: Novita Rytmi 170 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Ohjeen kukkaympyrän virkkaamiseen löysin täältä. Kovin montaa kerrosta ei tarvinut virkata, sillä lanka on melko paksua. Tein kaksi ympyrää, jotka virkkasin yhteen. Sangoiksi kieputtelin nyörit. Voi olla, että lyhennän sankoja hieman, mutta käytössähän sen sitten huomaa, onko pituus sopiva. Ovat ne kyllä sillä hilkulla, että voisi hieman lyhyemmäksi pätkäistä. Tai sitten niiden pitäisi olla tosi paljon pidemmät. Mutta koska kassi painaa tyhjänäkin melko paljon, ovat lyhyet varmasti käytännöllisemmät.


Kassin virkkaaminen oli mukava välipalatyö. Parissa illassa tuli valmista. Kerran jouduin hakemaan lankaa lisää, kun aluksi arvioimani 3 kerää loppui kesken. Parempi niin päin kuin että lankaa jäisi määrittelemätön läjä yli. En oikein osaa keksiä paksuhkolle nauhamaiselle puuvillalangalle mitään muutakaan käyttöä.

Kyllä tää alkaa nyt pelottavan kesäistä olla. Tänään varasin pienen kesäreissun, nyt on kesäkassi... Mitähän vielä? ;)

4 kommenttia:

 1. Mukavan näköinen kesäkassi! Kelpaa reissussa heilutella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Toivottavasti opin tota vielä käyttämäänkin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Yritin valita tohon mahdollisimman neutraalin värin. ;) Tuntuis silti juniorille kelpaavan. Täytyy yrittää pitää puolensa. :D

   Poista