Sivut

maanantai 25. toukokuuta 2015

Virkattu pallo

Vauvauutiset kaveripiirissä saavat aina sormet syyhyämään käsitöiden pariin. Kaverin pojalle valmistui jo maaliskuussa lahjaksi pallo. Tänään viimein pääsin viemään lahjan ja ihastelemaan nuorta herrasmiestä. 

Langaksi valikoitui seiskaveikka, sillä sitä oli valmiiksi kotona kirkkaissa väreissä. Halusin tehdä pallosta värikkään ja iloisen näköisen, jotta sitä olisi pienen ihmisen kiva katsella. Kokoa pallolle tuli melkoisesti, joten siinä mielessä ohuempi lanka olisi saattanut olla perusteltua. Vanun joukkoon laitoin pari kulkusta, jotka kyllä kilisevät yllättävän hyvin. Testailin ensin niin, että laitoin kulkuset suklaamunan muoviseen sisukseen, mutta lopputuloksena oli enemmän kolinaa kuin kilinää.

Hyvän ja selkeän ohjeen löysin Johkunlaiset askareet -blogista.

Virkattu pallo
Lanka: 7 veljestä 112 g
Virkkuukoukku: 3 mm

Yhdistin palat langan ja neulan kanssa. Hieman nuo ompeleet näkyvät, kun käytin ainoastaan valkoista lankaa palojen yhdistämiseen. Onnistuin ilokseni kokoamaan pallon niin, ettei missään kohtaa tule samanvärisiä paloja vierekkäin. Palloa kasatessa pelkäsin koko ajan, että homma kosahtaa loppumetreillä. Hahmottaminen ei ole mun vahvimpia puolia, joten käytin kasaamiseen melkoisen määrän pähkäilyä ja järkeilyä. Jollekin toiselle tuo olisi varmasti ollut huomattavasti helpompi homma. :D

Toivottavasti pallo tuo iloa saajalleen, kunhan poika hieman kasvaa. Tällä hetkellä pojalla ja pallolla ei kovin paljoa kokoeroa olekaan. :)

4 kommenttia:

  1. Itsellä suunnitteilla tällä hetkellä ommeltu helinälelu. Olin suunnitellut myös laittaa muovimunan sisään kilikellon, mutta kiitos kun vinkkasit, että ilman on parempi :)

    VastaaPoista
  2. Palloa on ihasteltu tosi paljon, jopa isi totesi että onpa hieno :)

    VastaaPoista