Sivut

torstai 14. toukokuuta 2015

Myrtit

Eilen valmistuivat toiset sukat Sukkakalenterin ohjeella. Sain sny-kierroksen huhtikuun paketissa parini värjäämää seiskaveikkaa ja sille olen etsiskellyt sopivaa sukkamallia. Myrtithän siitä sitten valmistui. Jo ohjeen nimi tuntui jotenkin oikealta tuolle langalle (johtunee langan väristä) ja malli miellytti silmää muutenkin.

Malli: Myrtit
Lanka: 7 veljestä, 122 g
Puikot: 3,5 mm

Jälleen tykästyin mallin selkeyteen. Siitä huolimatta, että sukat oli helppo neuloa, eikä ohjetta tarvinut vilkuilla kaiken aikaa, on sukissa joku juju. Mulla oli vakaa aikomus neuloa toisen sukan kuvio peilikuvana. Jossain vaiheessa se kuitenkin pääsi unohtumaan, joten kuvio on molemmissa sukissa samoin päin. Sepä ei kuitenkaan haittaa. Tykkään näistä jo nyt hurjasti. Väritkin asettuivat oikein kivasti. Aloittaessa ei ollut pienintäkään käsitystä, miltä värit näyttäisivät valmiissa sukassa.


Vapaapäivä on täten hyvin käytetty. On ommeltu, siivottu parveke ja loppuilta kuluukin lätkää tuijotellen ja eilisen hierojakäynnin jälkijomotuksia potien. (Mun uusi hieroja teki eilen pieniä ihmeitä.) Toivottavasti saan nopsaan vasemman käpälän ja hartiat parempaan kuosiin, että uskallan suunnitella taas maton virkkaamista. Uusimmassa Suuri Käsityö -lehdessä on nimittäin täydellinen maton ohje meidän olkkaria ajatellen. ;)

5 kommenttia:

 1. Hianot!
  Toivottavasti hierojan käsittely auttoi ja vaivat poistuvat, kurjia tollaset :/ Ja hei, mulle EI sit saa näyttää mitään ihania mattoja, tai en vastaa seuraamuksista ;) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ainakaan viikkoon näytä mitään mattoja ees itelleni. :D

   Poista
 2. Todella kauniit sukat.
  Itse ostin myös tuon sukkakalenterin. Pitäisi vain löytää aikaa tutustua kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkakalenteri on kyllä mainio. Siinä ei ole yhtään mallia, jota en vois kuvitella tekeväni. :)

   Poista
 3. Kauniit on ja kuin suoraan vihreästä lehdosta, Keijun jaloista olisi kuva otettu!

  VastaaPoista