Sivut

torstai 18. kesäkuuta 2015

Kesäinen huivi

Kuukauden päästä pääsen (toivottavasti) kesäisiin rippijuhliin ja kuten jo aiemmin kerroin, päätin tehdä itselleni mekon sekä siihen sopivan huivin. Mekkokangas oli jo tilattuna, kun löysin omasta mielestäni oikein sopivan langan huivia varten. Miten olinkin käsittänyt kankaan värin niin totaalisen väärin. Kangas oli paljon kirkkaamman värinen, mitä oletin, eikä mun lankalöytöni sopinut sen kanssa alkuunkaan. Sen sijaan, että olisin päätynyt toiseen lankaan (jota olisi löytynyt kaapista valmiina), rakastuin korviani myöten Majapuun sivuilta bongaamaani kankaaseen. Se oli sitten menoa. Ja kangas oli ruskea, joten mun silmään nuo sopivat yhteen oikein kivasti. Mun värisilmä tosin on hieman epäkunnossa...


Huivin langaksi valikoitui Katia Bombay, jota paikallisessa käsityöliikkeessä oli jäljellä kolme kerää. Ostin ne kaikki ja toivoin parasta. Huivista tuli juuri sopivan kokoinen ja vain pieni nöttönen lankaa jäi tähteeksi. Lanka oli todella miellyttävää virkata ja ohjekin oli selkeä, vaikka alkuun vaikutti epätoivoiselta. Ainoastaan reunuksen virkkaamisen kanssa oli välillä melkoista pähkäilyä ja päätinkin viimein tehdä koko reunan samalla tyylillä, kun meinasin menettää hermoni keskikohdan kanssa. Niin monta kertaa tein ja purin, etten pysynyt edes laskuissa mukana. Mutta nyt se on valmis. Ja aivan ihana!

Scalloped Triangle Shawl
Lanka: Katia Bombay, 266 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Nyt täytyy vain toivoa lämmintä keliä, että tarkenee. Mä vaikka värjöttelen sitten kesämekossani ton huivin kanssa, jos sattuu kylmemmät kelit. Mutta pakkohan heinäkuussa on jo olla lämmintä. :D Olin itse asiassa ajatellut kuvata huivin ulkona äitini luona, kun hurautamme sinne viettämään juhannusta. Mutta eipä taida sää suosia sitäkään puuhaa. Siksi synkeän pimeät sisäkuvat. Tuskin kaatosateessa olisi tullut yhtään parempia.


Tulevan kuukauden aikana blogissa saattaa olla melko hiljaista, sillä onnistuin järjestämään kaiken muun hässäkän keskelle uuden asunnon. Päästään reilun kuukauden kuluttua muuttamaan, enkä malta odottaa, että saan kuun vaihteessa avaimet ja pääsen mittailemaan, millaisia mattoja olisi tarve tehdä. Tuolla nyt odottelee 5 kiloa kudetta, joihin en voi vielä koskea. Ehkä. Jos nyt yhden vyyhdi kerisi ihan fiiliksen vuoksi, niin se ei varmasti haittaa ketään. Uusi koti on isompi ja valoisampi ja muutenkin viihtyisämmän oloinen. Tahtoisin virkata verhon keittiöön, mutta malli ja väri askarruttaa. Mistä ihmeestä mä löytäisin kivan kaarikapan virkkausmallin? Kertokaa ihmeessä!

4 kommenttia:

  1. Kauniit ruskean sävyt tuossa huivissa ja kaunis malli ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Malli on kyllä niin ihana, että pakkohan toi oli tehdä. :)

      Poista
  2. Kiitos vinkistä linkkiin. Vaikka en olekaan innostunut virkkaamisesta, niin tämä jotenkin innostaa.
    Kaunis tuo sinun huivisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Mä olen jotenkin salakavalasti innostunut virkkaamisesta. Kesää kohti tuppaa aina puikot jäämään tauolle.

      Poista