Sivut

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Ihana iltapalaherkku

Tykkään tehdä suolaisia piirakoita, mutta teen niitä aivan liian harvoin. Tykkään myös siitä, että piirakoissa on kunnolla täytettä. Heittelen vähän sitä ja tätä ja yhtäkkiä vuoka pursuaa melkein yli laidan. Niin kävi tänäänkin, mutta hyvää siitä tuli.



Kinkku-sienipiirakka (kananmunaton)

Pohja:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
3 rkl vettä

Täyte:
20 g kuivattuja suppilovahveroita
200 g kinkkua kuutioina
1 sipuli
1 punainen paprika
1 prk (120 g) smetanaa
2 dl kermaa
150 g emmental-raastetta
suolaa ja pippuria

Pohjaa varten nypitään rasva ja kuivat aineet, minkä jälkeen lisätään vesi. Taikina painellaan voideltuun uunivuokaan. Kuivatut sienet liotetaan (tähän toki käy myös tuoreet tai pakastetut, mutta itsellä ei sellaisia ollut). Sipuli ja paprika pilkotaan ja kuullotetaan pannulla. Täytteet vuokaan ja smetana-kerma -seos mausteineen päälle. Paistetaan 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Aiemmin olen käyttänyt suolaisissa piirakoissa smetanaa ja kananmunaa, mutta tytön allergian vuoksi teen kaiken kananmunattomana. Taitaa olla toiveajattelua, että neiti tuota piirakkaa söisi. Eiköhän se mun tuhottavaksi jää. Mutta paprikat meinasivat mennä leikkuulaudalta parempiin suihin. Onneksi oli iso paprika, että riitti koemaistajallekin. ;)


Pitänee itse opetella tunnistamaan sieniä, että saa tuota herkkua lisää. Mun sienituntemus rajoittuu punaiseen kärpässieneen. Sillä pohjalla ei varmaan kannata vielä sienimetsään lähteä. :)

6 kommenttia:

  1. Suolaiset piirakat on ihania ♥ Nyt on tullut valiolta uusi texmex-juustoraaste. Sitä olisi kiva kokeilla suolaiseen piirakkaan.

    VastaaPoista
  2. Sienet on munkin suurta herkkua. Sienestän joka syksy. SNY nro 7

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla sienestäminen kaatuu tosiaan järkyttävän huonoon sienituntemukseen. Varmaan eksyisin metsään kori täynnä myrkyllisiä sieniä. :D Keskityn siis muiden keräämien herkkujen syömiseen. ;)

      Poista