Sivut

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Palmikkohuppari

Viimein mulla on uusi palmikkohuppari. Tarkoitus oli tehdä neuletakki. Itse asiassa hyvin pitkälle sitä neuloinkin, mutta lopputulos ei ollut sitä, mitä piti. Purin työn, josta olin jo tehnyt suurimman osan päättelystä ja ommellut sivusaumat. Olihan hommaa, mutta nyt on viimein vaate, jota tulee varmasti käytettyäkin. (Ensi viikolla sataa kuulemma räntää, kyllä tuo vielä ennen kesää käyttöön pääsee.)

Ohje: Palmikkohuppari (Novita syksy 2012)
Lanka: Novita Isoveli 956 g
Puikot: 6 mm

Etukappaletta oli kiva neuloa, sillä palmikkokuviot vaihtuivat koko ajan, eikä tekeminen käynyt tylsäksi. Takakappaleen kanssa meinasi pieni tylsistyminen iskeä, kun muutamaa kapeaa palmikkoa toistettiin koko kappaleen ajan, eikä silmukkamäärässäkään tapahtunut mitään muutoksia ennen hihansuita. Mutta sain senkin suht sukkelaan neulottua. Paksuilla puikoilla toki tulee valmista nopeasti.


Hupusta olisin voinut tehdä hieman suuremman. Mutta tuskin sitä tulisi päässä pidettyä kuitenkaan. Tuossahan tuo joutaa roikkua, vaikka vähän pieni onkin.


Neuletakki multa puuttuu edelleen. En törmännyt yhteenkään itseä miellyttävään ohjeeseen, johon jo valmiina ollut lanka olisi sopinut. Ensi syksynä uusi yritys, nyt olkkarin maton kimppuun. :)

4 kommenttia:

  1. Todella upea huppari. Varsinkin tuo keskimmäinen palmikko on hieno, joka menee sitten kaulan ympärille. Tästä työstä kannattaa todellakin olla ylpeä! Päälle vaan ja kavereille esittelemään.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Toppaliivin ku vielä sais, niin sit tarkenis jo nyt ton kanssa ulkoilla.

    VastaaPoista
  3. Wau! Todella upea! SNY 7

    VastaaPoista