Sivut

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Juhannusruusut

Tuli taas virkattua mattoja. Tällä kertaa valmistui kaksi Juhannusruusua, jotka kyllä ovat keskenään hieman erilaiset, sillä toinen kude olikin huomattavasti paksumpaa ja painavampaa. Lopputulos oli kaikesta huolimatta hyvä, vaikka vihreästä matosta jouduin jättämään 7 kerrosta pois. Kudetta jäi jäljelle 20 cm pätkä.

Vihreän maton virkkaaminen tuntui todella raskaalta ja kudetta joutui kiskomaan hartiavoimin. Kokeilin kolmea eri koukkua (8-10 mm), mutta päädyin viimein tekemään 8 mm koukulla. Kun alkoi näyttää siltä, ettei kude riitä millään, purin muutaman kerroksen ja ohjeen mukaisesta matosta jäi kaikkiaan 7 kerrosta välistä uupumaan. Lisäksi ulkoreunaan virkkasin 10 pylvään sijasta 8 pylvään ryhmiä. Matosta tuli paksu ja jämäkkä, mutta näyttäisi sopivan sille suunnitellulle paikalle hienosti. Loppumetreillä alkoi kyllä jännittää, kun kude tuntui hupenevan ennätysvauhtia. Onneksi riitti kuitenkin.
Ontelokuteesta virkattu matto, halkaisija 79 cm
Malli: Juhannusruusu
Virkkuukoukku: 8 mm
Harmaa kude oli paljon pehmeämpää ja taipuisampaa. Virkkaaminen oli vaivatonta ja kevyttä. Näitä mattoja olisi tehnyt useammankin.

Ontelokuteesta virkattu matto, halkaisija 92 cm
Malli: Juhannusruusu
Virkkuukoukku: 8 mm

Vielä yksi matto olisi virkattavana. Se tuleekin sitten itselle. Suunnitelmissa on virkata olohuoneeseen matto Virkkurin Pallokas -ohjeella. Näistä matoista viisastuneena täytyy kyllä etukäteen tarkistaa, että kuteet ovat samanvahvuisia. Kahdesta noin erilaisesta kuteesta tuskin kovin tasaista mattoa saisi aikaan. Kovin pian ei kannata odottaa kuvia valmiista matosta, sillä ensi viikolla palailen vihdoin ja viimein työn äärelle, joten valmista tulee huomattavasti hitaammin. Odotan kuitenkin uutta työtä innolla (ja jännityksellä). :)

6 kommenttia:

 1. Toi harmaa on ihana, ihan mun värinen, mäkin haluun! :D

  VastaaPoista
 2. Harmaa on minunkin mieleeni, vaikka kauniitahan nuo ovat kaikki ♥ Kyllä mikin haluisin....

  Onnea uuden työn johdosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mattojen tekeminen on kyllä koukuttavaa. Kivahan näitä on muillekin tehdä, kun omat neliöt on aika äkkiä täytetty. :)

   Poista
 3. Maton saajat olivat molemmat erittäin tyytyväisiä, kiitos paljon:D

  VastaaPoista