sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Unelmien raparperipiirakka

Rakastan raparperia ja mun mielestä raparperi on kesän ykkösherkku. Tänään kävin hakemassa äidin luota kassillisen tätä herkkua ja päätin leipoa piirakan ennen kuin pilkon varret pakkaseen. Tykkään kokeilla uusia reseptejä ja testailenkin niitä melko ennakkoluulottomasti. Joskus menee nappiin ja joskus ei todellakaan osu.

En jaksanut lähteä kauppaan, joten kriteerinä oli, ettei piirakkaan tarvita mitään hapanmaitotuotteita. Kananmunia sentään poikkeuksellisesti löytyi kaapista. Osuin etsinnöissäni Liian hyvää -blogiin ja lopputuloksena on hirveä piirakkaähky ja tunne siitä, että taisin juuri löytää unelmieni piirakkareseptin. Tässä yhdistyvät kaksi ihanuutta: raparperipiirakka ja raparperi-kaurapaistos. Nam!


Kauratosca-raparperipiirakka (pellillinen)

Pohja:
200 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
4 kananmunaa
4 tl kardemummaa
4 tl leivinjauhetta
6,5 dl vejnäjauhoja
2 dl maitoa tai kermaa

Päälle 1 litra pieneksi pilkottua raparperia

Kauratosca:
150 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria 
4 dl kaurahiutaleita

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon (tai kerman) kanssa. Levitä taikina uunipellille ja paista 175 asteessa 18-20 minuuttia.
Pese ja pilko raparperi pieniksi paloiksi. 
Sulata kauratoscaa varten rasva kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon kuivat aineet. Sekoittele kattilassa parin minuutin ajan.
Levitä raparperit esipaistetun pohjan päälle ja levitä kauratosca pinnalle. Paista vielä 175 asteessa n. 25 min. Nauti!


Näillä eväillä seuraamaan jääkiekon MM-finaalia. ;)

5 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Tämä piirakka menee kokeiluun. Raparperit odottavat jo leipojaansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! :) Pohja on melko kardemummainen ja itse tykkään, mutta varmasti vähemmälläkin pärjäisi. ;)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää :P Kelpais jos vaan vois... :/

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa tosi herkulliselta :) Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista