Sivut

tiistai 31. toukokuuta 2016

Pitsipalloja

Eipä ole JyJyt juuri edenneet viime aikoina. Ei vaan nappaa nuo jäljellä olevat yhtään. Tuli kesä, joten virkkaaminen on jotenkin luontevampaa kuin neulominen. Sain töitä (jee!), joten aloitan huomenna uudessa työpaikassa (iik!). Näin ollen en usko saavani urakkaa maaliin asti. Pitäisi kai viimein tajuta, etten mä kykene suunnittelemaan harrastusta näim tarkkaan. Mutta on nää haasteet silti niin kivoja, että varmasti osallistuisin vielä kolmannenkin kerran.

Mutta sain mä nyt jotain sentään valmiiksi: pitsipalloja! Jouluna sain näistä yliannostuksen. Tein itse ties kuinka monta palloa, eikä näiltä voinut virkkausryhmissäkään välttyä. Niinpä en ole puoleen vuoteen tehnyt yhtäkään palloa. Aloitus keikkui helmikuulta asti laatikossa ja lopulta palloja valmistui kolmessa päivässä viisi.


Tarkoituksena on tehdä vielä muutama, mikäli töiden aloitukselta jaksan. Pallot menevät Intomartoille arpajaispalkinnoiksi. Kiva päästä osallistumaan yhteiseen hyvään. :)

Malli: Pitsipallo
Lanka: Liina-kalalanka, 12-säik., 29 g / kpl
Virkkuukoukku: 2 mm
Joulun aikaan tein ainoastaan valkoisia ja punaisia palloja. Musta pitsipallo on kuitenkin ollut mielessä jo pitkään. Ainoa kotoa löytynyt musta lanka oli 12-säikeistä Liina-kalalankaa. Lanka oli ehkä aavistuksen turhan jäykkää tähän tarkoitukseen, mutta liimatärkkäys onnistui hienosti. Ensimmäisen mustan pallon virkkasin 1,75 mm koukulla, mutta 2 mm koukku oli ehdottomasti parempi. Johan tuo pienemmällä koukulla virkattu olisi pysynyt pallon muodossa melkein ilman tärkkäystäkin. :D

Malli: Pitsipallo
Lanka: Novita Kotiväki, 18 g / kpl
Virkkuukoukku: 1,75 mm

Valkoinen ja vaaleanvihreät pallot on virkattu Novitan Kotiväestä. Vihreän langan sävy tummui hieman tärkätessä ja oikeastaan väri on nyt parempi kuin ennen tärkkäystä. Nämä vihreät ovatkin kovin keväisiä. Ei muistuta enää tippaakaan joulukoristetta.


4 kommenttia:

 1. Noista on joulukoristeet kaukana! Mulla on ollut kokoajan tuolla hyllyn päällä se sun tekemä pitsipallo, koska pitsi <3
  Näissä on kyllä aivan ihanat yhteentoimivat värit! <3 Siis jopa mun mielestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi vihreä kyllä yllätti. :) Hyvin kyllä toimii noin.

   Poista