Sivut

tiistai 24. toukokuuta 2016

Heppa ja hippo

Näiden ötököiden takana on pitkä tarina (tai lähinnä tarina liittyy siihen, miksi aloin näitä virkata), mutta tarina ei ole enää kovin ajankohtainen. Sanonpahan vaan, että melkoisella vauhdilla virkkasin molemmat ja afrikankukkia seikkaili jo unissakin. Lupasin tytölle, että kun nämä ovat valmiit, et hetkeen virkkaa mitään. Onneksi saan kuitenkin neuloa. ;)


Päätin käyttää lankoja, jotka löytyvät jo valmiiksi. Raskaushuuruissani hamstrasin aikanaan ruskeaa Novita Woolia valtavat määrät. Tyttö täyttää kohta 5 vuotta ja lankaa on edelleen, vaikka olen vuosien varrella neulonut siitä ties mitä. Siksi siis ruskeavoittoiset eläimet tällä kertaa. Nyt sitä ruskeaa on jäljellä enää 2 kerää. Siis vain vaivaiset 100 g! Raaskinkohan enää käyttääkään niitä? :D

Malli: Happypotamus
Lanka: Novita Nalle ja Novita Wool, n. 180 g
Virkkuukoukku: 2,5 mm
Olen virkannut aiemmin yhden molempia ötököitä. Happypotamuksen tein tuolloin seiskaveikasta ja se on säilynyt ihan hyvässä kunnossa, mutta nyt ovat vanut alkaneet tursuilla raoista. Ei mitenkään häiritsevästi, mutta kuitenkin. Tähän hippoon laitoin sisälle sukkahousut, jotta vanu pysyisi paremmin paikoillaan. Koukku olisi silti saanut olla vielä vähän pienempi. Ihan näpsäkän kokoinen kaveri tästä tuli: pituutta on 50 cm ja korkeutta 18 cm.

Malli: Fatty Lumpkin
Lanka: Novita Wool, n. 200 g
Virkkuukoukku: 2,5 mm
Onnekseni olin unohtanut, miten paljon työläämpi tehtävä Fatty Lumpkin on. Hippo syntyi hujauksessa, mutta hännän ja harjan tusertamiseen meni oma aikansa ja jotenkin ponin virkkaaminen tuntui muutenkin hitaammalta (oli siinä kyllä muutama pala enemmän, että sikäli). Tyttö rakastui poniin ja sai sen itselleen. Edellinen olikin aika surkeassa kunnossa.

Suosittelen Heidi Bearsin ohjeita lämpimästi. Selkeämpää ohjetta saa hakea. Meillä on kuulemma seuraavaksi toivelistalla norsu, joten jos sellaisen tekisi sitten, kun olen näiden tekemisestä toipunut.

4 kommenttia: