Sivut

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Pesänrakennushommia

Kesäiset kelit tulivat kertarysäyksellä. Kämpän lämpötilan noustessa 30 asteeseen tuli tarve saada aikaiseksi kunnon tuuletus. Samanaikaisesti ampiaiset kiinnostuivat meidän parvekkeesta. Tuuletusikkunan ritilän välissä kävi tauoton surina ja ampiaiset jäivät poukkoilemaan parvekkeelle, kun eivät löytäneet lasituksen raosta enää ulos. Se siitä tuuletuksesta.

Näin Facebookin virkkausryhmässä muutaman valeampiaispesän ja googletin hieman. Kun useammassa lähteessä liputettiin valepesän puolesta, päätin itsekin kokeilla. Sillä mähän seison vaikka vuorokauden päälläni Dannyn Tuuliviiriä laulaen, jos joku takaa, ettei ampiaisia enää sen jälkeen näy. Toivottavasti siihen ei tarvitse mennä.

Valeampiaispesä
Lanka: Novita 7 veljestä, 10 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Uskokaa tai älkää: se toimii! Ymmärtääkseni valepesän teho perustuu siihen, etteivät ampiaiset tee pesää toisten reviirille. Olisikin ihanaa, jos parveke olisi nyt vain meidän reviiriä. :D Sen kummemmin en pesän sijoituspaikkaa miettinyt. Tuuletusikkunan vieressä oli valmiiksi koukku, johon pesän sai ripustettua näppärästi ja siinä se nyt keikkuu. Surina on lakannut, eikä ampiaisia ole enää näkynyt. Pari turistia on käynyt tekemässä u-käännöksen. Vielä kun joku siivoaisi parvekkeen, niin siellä olisi oikeasti kiva viettää aikaa.


Virkkasin vielä pari valepesää kaverillekin. Lankana kaikissa on Novitan 7 veljestä ja pesät on täytetty sanomalehdellä. Kuten kuvasta voi päätellä, eivät pesät ole kovin suuria. Mitäpä sitä pään kokoista virkkaamaan, jos pienempikin riittää. ;) Jämälankoja saa käytettyä mukavasti, eikä yhden pesän virkkaamiseen mennyt puolta tuntia kauempaa. Näitä ei myöskään ole kahta samanlaista, sillä kaikkinon virkattu ihan fiilispohjalta.

Saiskohan muuten ulkoilla rauhassa, jos ripustaisi itseensä tuollaisen pesän killumaan? ;)

4 kommenttia:

 1. Just oli yhen kaverin kanssa noista valepesistä puhetta, pitänee siis itsekin kokeilla. Mut eihän mulla käyny mielessäkään että jämälankoja vois tähän käyttää :D Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisälle saa myös näppärästi sullottua ilmaisjakelulehdet. Tosin ei tonne mahtunut kuin vajaa aukeama, joten täysin ei säästy reissulta paperinkeräyslaatikolle. ;)

   Poista
 2. Mä oon kanssa kuullut että noi valepesät toimii! Pitäis varmaan itsekin rakentaa joku hökötys tonne meidän kesähuoneen kattoon :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma ruskea suodatin- tai paperipussikin toimii. :)

   Poista