Sivut

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Tallulah's Heart

Nämä lapaset valmistuivat jo alkuviikosta, mutta koko viikko on ollut sellaista hässäkkää, etten ehtinyt näitä edes kuvata aikaisemmin. Lähestyvän joulun kyllä tuntee luissa ja ytimissä, vaikkei ulkona jouluiselta näytäkään. Lahjastressi painaa taas, vaikka joka vuosi päätän, että lahjon vain lapsen. Ikinä en siinä päätöksessä pysy. Lapsen lahjat ovat jo paketoituna jemmassa, mutta muita ideoita tupsahteleekin sitten mieleen tämän tästä.

Tallulah's Heart lapaset valikoituivat KyJy-listalle puhtaasti nimen perusteella. Näin ohjeen Jorid Linvikin mallien joukossa ja vannoutuneena Sonata Arctica -fanina en päässyt näiden ohi. Tallulahia hyräillen klikkailin ohjeen Ravelrysta. Sama ohje löytyy myös Jorid Linvikin kirjasta "Den store votteboka". Ostin kirjan itselleni joululahjaksi. Ohjeet ovat norjaksi, mutta selkeät kuvat auttavat, mikäli lapasen teko on muuten tuttua, mutta norjan kieli ei ota sujuakseen. :)

Malli: Tallulah's Heart
Lanka: Regia 4-säikeinen, 53 g
Puikot: 3 mm
Näemmä mulla on puna-musta kausi menossa. Tällä väriyhdistelmällä on valmistunut jo useampia töitä viime aikoinan. Ensimmäistä kertaa neuloin Regiasta muuta kuin sukkia ja oli kyllä kieltämättä oikein miellyttävä lanka lapasiin ja etenkin kirjoneuleeseen. Tuntui, että pinta on heti paljon siistimpää kuin aiemmin käyttämilläni langoilla. Toki höyrytyksen nämäkin vaativat, mutta eron kyllä huomaa lopputuloksessa.


Peukalon kanssa pääsi taas muutama ärräpää. Miten sen aloittaminen voikin olla aina yhtä hankalaa? Toki harjoitus tekee mestarin, mutta vielä on hakusessa se, miten aukkopeukalon saa kirjoneuleeseen siististi. Päänvaivaa tuottaa etenkin silmukoiden poimiminen peukaloaukon yläreunasta. Taas meinasi aivot nyrjähtää pähkäillessä. :D Onneksi mulla on nyt kirjan verran lapasohjeita, joten pääsen treenaamaan. Kirjan malleista on nyt tehtynä kaksi, näiden lisäksi Let's Rock -lapaset.

Puna-mustaa teemaa toteutin myös pikkujouluissa. Olikin mukava havahtua pari päivää ennen h-hetkeä siihen, ettei mulla taaskaan ole mitään vaatteita. Ompelin pikaisesti mustan perustunikan 3/4-hihoilla ja virkkasin Novitan Kotiväestä valopallon ohjeella helmaan pienen piristyksen. Aika kiva tuli ja lempivaatteeksi päätyi oitis. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti