Sivut

torstai 10. joulukuuta 2015

Nuoren neidin kotitennarit

Siitä asti, kun tein ensimmäiset Reaverset  itselleni, on tyttö hinkunut itselleen samanlaisia. Kun pukinkonttiin oli joka tapauksessa tekeillä jo kahdet, päätin tehdä kaikki sarjatyönä. Ensin sukat, sitten nauhat ja viimeisenä pohjat. Nyt on ensimmäinen pari valmiina. Nämä eivät suunnitelmista huolimatta menneet joululahjaksi vaan heti käyttöön.

On tuo ohje vaan niin mainio ja jos multa kysytään, niin ihan ehdottomasti valitsen virkatun pohjan. Neulottua en ole edes kokeillut (vaikka siihenkin ohje löytyy), mutta voisin kuvitella, että virkatussa lopputulos on jämäkämpi ja valmistakin tulee varmaan hieman nopeammin. Hetken mietin, olisinko hankkinut valmiit nauhat, mutta jotenkin nuo neulotut nyörit ovat niin symppikset. Ja aika nopeasti nekin valmistuvat, ovat mukavan aivotonta neulottavaa.

Tytön jalka on n. kokoa 30, joten valitsin tennareihin ohuemman langan, jolle ohjeen silmukkamäärä sopi suoraan. Tytön lempiväri on keltainen ja tiesin Gjestalin Maijassa löytyvän oikein kauniin keltaisen sävyn, joten lankavalinta oli sillä selvä. Toki kävimme tytön kanssa yhdessä lankakaupassa ostoksilla. Onneksi ostin keltaista kaksi kerää, sillä yksi ei olisi aivan riittänyt. Tein tarkoituksella hieman reilun kokoiset, jotta käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä. Kotioloissa ei haittaa, vaikka olisivat vielä vähän liian suuret.

Malli: Reaverse
Lanka: Gjestal Maija, 101 g
Puikot 3 mm (nauhoihin 2 mm), virkkuukoukku 2,5 mm
Pohjan virkkaaminenkin meni vain yhdellä purkamisella. Hieman jouduin ohjeen mukaisesta pienentämään (lähinnä lyhentämään). Muuten myös pohjaan pystyi käyttämään ohjetta suoraan. Pohjaan tein Sock-Stopilla jarrut, sillä meillä on järkyttävän liukkaat laminaattilattiat. Nimikointi tuli hoidettua samalla. Jälki ei välttämättä silmää hivele, mutta turvallisuus ja käytännöllisyys menevät tässä tapauksessa edelle.


Tyttö oli liikuttavan onnellinen uusista "vapaapäivän toffeleistaan". Illalla tennarit löysivät paikkansa sängyn vierestä, josta ne on heti herättyä helppo sujauttaa jalkaan. Omaa mieltä lämmittää, että neuleet tulevat käyttöön. Kukapa näitä kaapin täytteeksi viitsisi tehdäkään. :)

1 kommentti: