Sivut

maanantai 28. joulukuuta 2015

Monkeyt

JyJy2016 sai komean ja rivakan startin. Olen jo kotvasen hautonut Opalin  kimaltelevaa sateenkaarilankaa ja miettinyt sopivaa mallia. Perussukka tökkii, vaikka väri olisi kuinka kiva. Se ei siis tullut kyseeseen. Onneksi päädyin  selailemaan Cookie A:n Sukkia. Rakkaudella. -kirjaa. Lopputuloksena syntyivät nämä pirtskat Monkey -sukat. Ohje on saatavilla myös Ravelrysta (linkki kuvatekstissä), mutta  suosittelen kirjaa lämpimästi. :)

Malli: Monkey
Lanka: Opal Happy with silvereffect, 64 g
Puikot: 3 mm
Ohjeen alussa luvattiin, että kuvio on helppo oppia muistamaan ulkoa. Hymähtelin hieman, sillä oma kokemus Cookie A:n malleista on, ettei niitä todellakaan neulota ulkomuistista. Nämä olivat kuitenkin äärettömän helpot! Ohjeen saattoi hylätä pian ja toinen sukka meni jo kirjaa vilkuilematta.


 Ihastuin malliin niin, että päätin tehdä toisetkin sukat heti perään. Tilasin Dropsin Fabelia aikaa sitten toisia sukkia varten, mutta väri ei ollutkaan sitä, mitä olin ajatellut. Yllättävän kivalta se tässä mallissa näyttikin, mutta yli kantapään piti mennä, että  myönsin viimein tosiasiat. Mun käsialalle 2,5 mm puikot olivat liian paksut ja kantapää muistutti erehdyttävästi kalaverkkoa. Eikä mulla tietenkään ollut 2 mm puikkoja, sillä eräs piski pisteli ne vuosia sitten poskeensa. Sukka meni purkuun ja jää nyt odottelemaan, että posti tuo mulle KnitPro Zingit. Mikä ihana tekosyy. Ja ne oli alessa. ;)


Puikkoja odotellessa aion ottaa haltuun briossin ja tehdä itselleni uuden pipon.

8 kommenttia:

 1. Ihanat sukat. Niin pirteän väriset, että oksat pois.
  Tsemppiä JyJy2016 projektiin. Siinä saakin puikkoja heilutella ahkerasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällä kertaa valitsen työt tarkemmin. Jos vaikka pääsisi kunnialla loppuun asti. :D

   Poista
 2. Jestas mitkä värit! Noillehan kalpenee 90-luvun neonvärivillityskin :D
  Ihana pitsinen malli <3 tykkään!

  VastaaPoista
 3. Oi miten kauniit ja herkullisen väriset sukat :)

  VastaaPoista
 4. Oi miten kauniit Monkeyt :) Tarvii itsekin kokeilla tuota mallia. Tilasin eilen muutaman kerän Opalia itsellekin, ja sitä jo malttanattomana odottelen. Josko niillä pääsisi aloittamaan ekan oman JyJy-työn.. Tähän mennessä olen vielä yrittänyt vain vapauttaa puikkoja vanhoista töistä..

  VastaaPoista
 5. Mullakin on kerällinen tätä hyllyssä tarkoitus testata onko tää niin kivaa ku kaikki kehuu? Ihanat sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ainakin mukavaa neuloa. Pelkäsin, että toi kimalle tekis langan karheaksi, mutta ei mun mielestä ollu kyllä mitenkään erityisen karheaa.

   Poista