Sivut

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Valokassi

Viimeisimmässä Suuri Käsityö -lehdessä oli ohje paperinarusta virkattuun valokassiin. Pakkohan tätä oli heti testata. En ole koskaan aiemmin tehnyt paperinarusta mitään, enkä ole edes ajatellut, että sitä voisi virkata. Lauantaina kurvasin vapaapäivän kunniaksi heti aamusta Taito Shopiin (jossa en ole aikoihin käynyt). Olisi siellä ollut kaikkea muutakin ihanaa, mutta päätin jo etukäteen, etten osta muuta kuin paperinarua, joten oikean hyllyn bongattuani kävelin laput silmillä kassalle ja äkkiä ulos.

Ohje: Valokassi (Suuri Käsityö 9/2015)
Lappajärven Värjäämön paperinauhaa 140 g
Virkkuukoukku: 10 mm
Paperinaru olikin melko työlästä virkattavaa ensikertalaiselle. Työ eteni alkuun melko hitaasti, mutta loppua kohti tahti parani. Vyyhdistä on vielä puolet jäljellä, joten siitä saa tehtyä vielä toisenkin. Tämähän on loistava lahjaidea esimerkiksi jouluksi. Tyttö ihastui tähän myös ja pyysi saada omaan huoneeseensa vaaleanpunaisen. Siinäpä oiva yövalo, kun iltaisin alkaa olla jo melko pimeää. :) Onneksi värivaihtoehtoja näytti olevan mukavasti.

En tiedä, ripustanko tätä koskaan seinälle. Tavallaan kassi näyttää oikein kivalta myös lattialla ja luo mukavasti valoa. Sujautin kassiin 15 ledin sarjan, mikä tuntuu riittävän hienosti. Kassi tulee loistamaan pimenevissä illoissa ahkerasti. Tämä onkin hyvä ratkaisu ihmiselle, joka ei yksinkertaisesti jaksa vahtia kynttilöitä. ;)


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kerrassaan mainio! Ja valaisee yllättävän hyvin ainakin valkoisena. :)

   Poista
 2. Vau mikä valokassi. nyt veti kyllä hieman hiljaiseksi. Ihastuin niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan tekemään. :) Oli simppeli malli, mutta sormet oli kovilla karhean paperinarun kanssa.

   Poista
 3. Voi vitsi, miten ihana idea! Tykkään ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vaan siirtelen sitä ympäriinsä, kun en osaa päättää oikeaa paikkaa. :D

   Poista