Sivut

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Ihana syksy!

Jos multa kysytään, syksy on ehdottomasti paras vuodenaika. Lämpötila on sopiva. Valon määrä on sopiva (auringonpaiste ei enää aiheuta migreeniä). Ja kaiken lisäksi energiaa piisaa vaikka muille jakaa. Viimeinen viikko onkin ollut sen sortin touhotusta, etten tiedä, mistä aloittaisin. Edetään siis aikajärjestyksessä.

Viikko sitten meillä oli Intomarttojen värjäyspäivä. Kokoonnuimme porukalla testaamaan lankojen värjäystä  ja siellä porisikin liemi poikineen. Itse olin valinnut värjättäväksi harmaata ja valkoista seiskaveikkaa sekä luonnonvalkoista nallea. Oli ihan valinnanvaikeus, mitä värejä lähtisin kokeilemaan, kun vyyhtejä oli ainoastaan neljä. Hieman harmitti, etten ollut varannut enempää lankaa mukaan.

 Vasemmalta oikealle: mustikalla värjätty harmaa seiskaveikka, nokkosella värjätty valkoinen seiskaveikka, marja-aronialla värjätty harmaa seiskaveikka ja sipulinkuorilla värjätty luonnonvalkoinen nalle.
Nokkoset porisivat isossa padassa ja muita värjäysliemiä oli pienemmissä kattiloissa pihalla ja keittiössä. Itse ihastuin etenkin sipulinkuorien tuomaan kauniiseen oranssiin. Keräilen jälleen innolla kuoria ja putsaan kauppojen sipulilaarit. :D Mustikan ja marja-aronian värit ovat myös kauniit. Jää nähtäväksi, miten värit kestävät.


Päivä oli oikein mielenkiintoinen ja rentouttava kokemus. Mikäpä on mukavalla porukalla touhuta aurinkoisena päivänä pihalla. Ja kun ei tosiaankaan ollut enää kuuma, niin jopa mä viihdyin. ;) Marttailusta on kyllä tulossa hyvää vauhtia mun lemppariharrastus. On tuo yhdessä tekeminen niin kivaa.

Neulomisen osalta on ollut hieman hiljaista. Yhtenä syynä lienee työporukan kanssa kokeiltu kahvakuulailu, jonka jälkeen kädet olivat makaronia (kipeää sellaista), eikä neulominen maistunut. Tänä viikonloppuna sain kuitenkin tehdä kaikessa rauhassa juuri sitä, mitä huvittaa, kun tyttö oli mummin luona yökylässä. Ja kyllä mä teinkin!

Nämä sukat oli tarkoitus tehdä Norjassa asuvalle ystävälle syntymäpäivälahjaksi. Jossain vaiheessa taisin hieman laskea kerrokset väärin ja sukista tulikin suuremmat kuin oli tarkoitus. Itse asiassa niistä tuli kuin mulle tehdyt. Ja koska ystävälläni on ainakin neljä kokoa pienempi jalka, päätin pitää nämä itselläni ja tehdä hänelle uudet. Mallina on ihana October Socks. Sukat ovat 11. valmistunut KyJy-työ. Nyt ollaan jo virallisesti voiton puolella!

Malli: October Socks
Lanka: Novita 7 veljestä, 118 g
Puikot: 3,5 mm

Vapaapäiväni käytin suurimmaksi osaksi ompeluun. Valmistuneiden vaatteiden lukumäärän perusteella voisi tosin kuvitella, että aikaa olisi mennyt vähemmän. :D Kaavojen piirtäminen, kankaiden leikkaaminen ja itse ompelu on vielä aika hidasta, mutta kerta toisensa jälkeen itse tekeminen tuntuu helpommalta. Enää ei tarvitse jokaista kappaletta pyöritellä ja pohdiskella, mitä pitää seuraavaksi tehdä. Tyttö on kasvanut kesän aikana kovasti, joten uusille vaatteille on tarvetta. Ensiavuksi ompelin liivimekon, paidan ja pipon. Housujakin pitäisi tehdä, mutten ole vielä löytänyt sopivaa kaavaa. Mä olen aivan rakastunut tuohon PaaPiin autokankaaseen. Yritän hillitä itseäni, jotten ompelisi siitä hyllyjä täyteen. :D Onneksi sitä ei tällä erää olekaan tuon enempää. Juuri ja juuri sain pipon ommeltua. ;) Mekon alla on raglanhihainen peruspaita. Tykkään tästä yhdistelmästä kovasti ja onneksi se oli tytöllekin mieleen.


4 kommenttia:

 1. Upeita kasvivärjäyksiä. Hienoja sävyjä kerrakseen. Kyllä noista kelpaa taikoa uusia luomuksia. Hienot nuo vihreät sukatkin... jaan tuntemuksesi. Syksy on ihanaa vuoden aikaa kaikkine väreineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä sitä sitten onkin miettiminen, mihin nuo langat raaskii käyttää. :)

   Poista
 2. Mä taisin nyt kyllä ihastua tuohon mustikalla värjättyyn lankaan <3 En tiedä miksi, mutta mä en syty lämpimiin väreihin nykyään enää ollenkaan (tuli varmaan yliannostus sillon retro-kaudella?). Ihania tuotoksia olet saanut aikaan yhdessä viikonlopussa, vautsivau ja PaaPiin kankaat on kyllä niin <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas tunnen päivä päivältä enemmän vetoa kaikkiin retrokuoseihin ja -väreihin. :D Tosin nyt jouduin taipumaan Frozen-villityksen edessä ja tilaamaan ykkösinhokkiani digiprinttitrikoota. :D

   Poista