Sivut

sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Tähtivirkkausta

En tehnyt varsinaisia uudenvuodenlupauksia, mutta jotain pientä käsitöihin liittyvää kuitenkin. Lupasin opetella vähintään kaksi uutta tekniikkaa vuoden 2017 aikana. Loppiaisen kunniaksi opettelin ensimmäisen: tähtivirkkauksen. Novitan lehdestä olin ohjetta katsonut aiemminkin ja nyt näitä tähtivirkattuja kaulureita on vilahdellut useammassa blogissa sekä Facebook-ryhmissä. Itselläni ei kaulurille ole käyttöä (kuljen ohuessa puuvillahuivissa ja meinaan silti paistua), mutta lapselle kauluri on kätevä. Ja kun sattui vielä löytymään valmiiksi tytön Lankamaailmasta valitsemat langat, niin johan siinä loppui tekosyyt kesken jopa minulta.

Ohje: Tähtivirkattu kauluri
Lanka: Hjerte Alpaca, 90 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Alpakasta virkattu kauluri on taatusti lämmin ja pehmeä. Lanka oli sen verran ohutta, ettei kaulurista tullut myöskään älyttömän paksu, vaan se mahtuu oikein näppärästi haalarin alle. Napit ovat peräisin Paapolta tilatusta nappilajitelmasta.


Tähtivirkkaus oli lopulta todella helppoa ja ihan hauskaakin. Suoraan sanottuna en ymmärtänyt lehden ohjeesta yhtään mitään. Onneksi Novitalta löytyi myös ohjevideo, jonka avulla homma alkoi viimein luonnistua. Virkkasin 70 x 17 cm kappaleen, josta tuli juuri hyvän kokoinen kauluri 5-vuotiaalle. Hyvä niin, lankaa ei nimittäin olisi ollut enää useampaan raitaan.


Seuraavaksi tekisi mieli opetella haarukkapitsin virkkausta tai kenties jotain koukkuamiseen liittyvää. Eilen kirjakaupan alesta tarttui mukaan koukkuamiskirja, kun kerran halvalla sai. Toisaalta voisin viimein yrittää selättää vetoketjukammon ja opetella vetskarin ompelemisen. Millähän muulla voisi itseään haastaa?

4 kommenttia:

 1. Hahah, just valmistui mullakin tähtivirkattu pannunalunen, kun halusin opetella uudenvuodenlupauksena jotain uutta ja virkata pitkästä aikaa. :D Moni on nyt innostunut tästä tähtivirkkauksesta. Mutta onhan se kaunista! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavan erilaista pintaa sillä kyllä saa aikaiseksi. :) Toihan kävis kivasti kaulaliinaan, vauvan peittoon ja vaikka mihin.

   Poista
 2. Todella kaunista pintaa! Onkohan nämä tähdet samanlaisia kuin minun virkkaamassa kassissa syksyllä? Minäkään en tajunnut ollenkaan ohjetekstistä mitään, mutta niin vain sain tähdet aikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä palkitsevaa, miten sitten kuitenkin onnistuu saamaan aikaan jotain, vaikka alkuun teki mieli viskata koukku alas parvekkeelta. :)

   Poista