Sivut

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Sukkasia ja hyviä aikeita

Syksyn sateet tulivat (viimein!) ja sukkien neulonta maistuu taas. Näiden sukkien neulomiseen on monta hyvää syytä: hurja määrä seiskaveikkaa vaatehuoneen uumenissa, paksu nippu testaamattomia Niina Laitisen ohjeita, kiitossukat ystävälle ja jo monen vuoden aikomus tehdä sukkia hyväntekeväisyyteen. Niin, ja tietysti KyJy. Tässä ovat ensimmäiset kolme paria.


Muutama viikko sitten sain ystävältä useamman kerän lankaa. Kiitokseksi lupasin neuloa sukat. Malliksi valikoitui Eveliinat, joka on mielestäni yksi kauneimmista sukkamalleista. Yleensä en neulo monia sukkia samalla mallilla, mutta tähän palaan yhä uudelleen. Niin helppo, niin yksinkertainen ja niin kaunis.

Malli: Eveliinat
Lanka: Novita 7 veljestä, 103 g
Puikot: 3 mm
Seuraavat parit halusin tehdä sellaisista malleista, joita en ollut ennen neulonut. Siispä ohjenivaskaa selailemaan ja miettimään, mikä malli olisi sellainen, että se erottuisi tummansinisestä langasta. Tuntuu nimittäin himppasen tympeältä nähdä vaivaa kuvion eteen, jos sitä ei kukaan tule huomaamaan. Maariat oli nappivalinta.

Malli: Maariat
Lanka: Novita 7 veljestä, 95 g
Puikot: 3 mm
Kolmas kerä oli ehtinyt muhia lankalaatikossa jo tovin. Tämä punaruskea seiskaveikka ei oikein tuntunut omalta jutulta. Suklaajoki-sukkiin se kuitenkin sopi värin ja nimen puolesta. Ei nyt ihan suklaanruskeat, mutta edes vähän sinne päin.

Malli: Suklaajoki -sukat
Lanka: Novita 7 veljestä, 100 g
Puikot: 3 mm
Kaikki sukat on neulottu 3 mm koivupuikoilla, jotta lopputulos olisi kokoa 39-38. Kuvaamista varten sukat on sullottu vähemmän siroihin kinttuihin, kun ei sopivia ollut saatavilla. :D

Maariat ja Suklaajoki -sukat menevät hyväntekeväisyyspussukkaan, jonka sisältöä meinaan tässä syksyn mittaan vielä kasvattaa muutamalla parilla. Toivottavasti sukat menevät todelliseen tarpeeseen. Haastankin kaikki blogini lukijat tekemään hyvää joko itse tehden, lahjoittaen tai muulla itselleen sopivalla tavalla. Kohteita ja tarvitsijoita löytyy varmasti!

2 kommenttia:

  1. Voi miten kauniita sukkia! Ne varmasti ilahduttavat saajaansa <3 Ihana ajatus tehdä hyväntekeväisyyteen, sinulla on <3 paikallaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ❤ Mä yritän ajatella niin, että kun nyt pystyy olemaan avuksi, on tehtävä oma osuutensa. Koskaan ei tiedä, milloin on itse avun tarpeessa. :)

      Poista