Sivut

lauantai 6. elokuuta 2016

Tiskikukkia

Tiskikukkia on putkahdellut säännöllisin väliajoin Facebookin uutisvirtaan ja useisiin blogeihin. En ole yksinkertaisesti saanut aikaiseksi perehtyä ohjeeseen (joka muuten on todella helppo ja jää mieleen hetkessä). Viikko sitten Helsingin reissulla ostin kuitenkin juuri näitä ajatellen pari kerää bambulankaa. Se niistä tekosyistä sitten. ;)

Malli: Tiskikukka
Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo (pinkki) 16 g/kpl, Teetee Bamboo & co (valkoinen) 24 g
Puikot: 3 mm
Neuloin ensin pinkit kukkaset ja halusin niiden jälkeen kokeilla tehdä hieman suuremman, joten lisäsin silmukkamäärän 24:een ja tein 6 langankiertoa jne. Sillä tavoin tuli mukavasti lisää kokoa. Bambulankoja on vielä vaikka millä mitalla, joten tätä mallia tulee taatusti hyödynnettyä jatkossakin.


Nämä saisi varmasti neulottua hyvin sukkapuikoillakin, mutta itse käytin pyöröpuikkoja. 50 cm pyöröt olivat justiinsa sopivan mittaiset tähän tarkoitukseen. Ja väittäisin, että Knitpro Symfoniet ovat parhaat puikot, mitä mun kätköistä löytyy. Niillä jos millä on ilo neuloa. :) Jos jotain parannettavaa pitää löytää, niin saumakohtaa voisi yrittää saada siistimmäksi. Muuten olen kyllä tyytyväinen. Lopputulos on mukavan ilmava, joten nämä toimivat varmasti hyvin tiskirättinä, kunhan on muutama pesukerta takana.


Kyjyt on olleet aika huonolla tolalla ja niiden kanssa tulee vielä armoton kiire, mutta näiden kukkien myötä on ainakin yksi kyjy-työ sekä aloitettu että valmis. Oi jee! :D

2 kommenttia:

  1. Ihania tiskikukkia! <3 Itsekin olen neulonut näitä tismalleen samasta langasta, mutta eri värisenä. Pitäisi varmaankin taas kaivaa bambulangat esille, ja tikuttaa muutama tiskirätti. :)

    PS. Sait juuri uuden seuraajan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli Blend Bamboo käytössä ekan kerran ja ihastuin. :) Mun tekis mieli tehdä näitä hurja kasa eri väreissä, mutta eihän niitä kukaan oikeesti tarvi niin montaa. :D

      Poista