Sivut

keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Candy Leaves -pipot

Neulevuosi 2016 ei olisi oikeastaan voinut paremmin alkaa.  Loppiaiseen mennessä on valmistunut jo kaksi pipoa, vaikka meillä maattiin koko vuodenvaihde influenssan kourissa, eikä pahimpina päivinä käynyt neulominen edes mielessä.

Näin tämän Raina Kruusin suunnitteleman mallin Facebookissa. Päätin oitis, että teen itselleni samanlaisen, tekniikasta ei vaan ollut pienintäkään hajua. Googlettamisen jälkeen selvisi, että kyseessä on patenttineule kahdella värillä. Alkukankeuden jälkeen neulominen olikin oikein mukavaa ja mikä parasta: ei lainkaan tylsää! Oma pipo valmistui sairastelusta huolimatta muutamassa päivässä ja heti perään tein vielä 4-vuotiaalle oman. 

Malli: Candy Leaves
Lanka: Viking Babyull, 51 g
Puikot: 3 mm
Omaan pipooni valitsin hieman paksumman langan kuin ohjeessa, sillä mun päähän eivät mahdu yleisesti ottaen mitkään naisten päähineet. Lapselle sopivan koon sain ohuemmalla langalla ja puikoilla. En tykkää neuloa pipoja sukkapuikoilla, joten tilasin 50 cm Knit Pro Symfonie -pyöröt. Jotkut 40 cm pyöröt olisi ollut ennestään, mutta mielestäni niillä on melko mahdoton neuloa.

Malli: Candy Leaves
Lanka: Gjestal Janne, 146 g
Puikot: 4 mm
Olen suorastaan tunnettu siitä, että neulon liian pieniä pipoja. Nyt ei ainakaan oman pipon kanssa käynyt niin. :D Hieman vähemmilläkin toistoilla olisi varmasti pärjännyt. Mutta onpahan nyt ainakin varaa kääntää reunasta paksummin korvien päälle kovemmilla pakkasilla. Halusin rennon myssyn ja sen myös sain. :)

Kaksivärisen patenttineuleen pitäisi kai olla käännettävissä myös toisin päin. Oma käsiala tällä tekniikalla on kuitenkin vielä sen verran hakusessa, ettei nurjasta puolesta tullut kovin siisti. Nämä eivät siis ole kääntömalleja. Myös ilmastointi näissä pipoissa pelaa. ;) Tekniikka on kuitenkin mielenkiintoinen ja tahtoisin oppia ymmärtämään, miten se toimii ja käyttäytyy enkä vain neuloa orjallisesti ohjeen mukaan. Siinä sitä on urakkaa tälle vuodelle.

2 kommenttia:

  1. Ihana pipo ♥ Tuo patenttineule kahdella värillä tekee siitä todella upean. Olet sie vaan taitava.

    VastaaPoista
  2. Moi! Haastoin sut mun blogissa :) http://handmade-lifestyle.blogspot.fi/2016/01/liebster-award.html

    VastaaPoista