Sivut

tiistai 6. lokakuuta 2015

Ihan jäässä

Vaikka voisi kuvitella, otsikko ei liity millään tavalla siihen, että tänään oli ensimmäinen kunnon pakkasaamu. Olisin toki voinut kirjoittaa siitäkin, sillä viimein alkaa olla ulkoilukelit kohdallaan. Ihanan kirpeä syysilma ja lähestyvä talvi on pakottanut tekemään asusteita tarpeeseen. Tarpeesta ja yhdestä synttärilahjakatastrofista saivat alkunsa nämäkin lapaset.

Tyttö täyttää tulevana viikonloppuna 4 vuotta. Olin suunnitellut virkkaavani ontelokuteesta nallen, joka lehden ohjeessa näytti valtavan suurelta ja muhkealta kaverilta. Tiedä sitten, onko mun käsiala jotenkin erityisen tiukkaa, mutta ohjeen mukaisella kuteella ja numeroa suuremmalla koukulla sain aikaan säälittävän pienen pään. Ja niin multa meni fiilis koko nalleen. Piti keksiä jotain muuta.

Meille on rantautunut päiväkodista hillitön Frozen -villitys. Kaikki on nyt pelkkää Annaa ja Elsaa, eikä teemalta voi välttyä enää edes kaupassa, kun joka hylly vilisee Frozen -sälää. Facebookissa näin muutaman kuvan teemaan sopivista lapasista ja niistä tuli synttäripaketin ensimmäinen osa.

Malli: peruslapaset
Lanka: Novita 7 veljestä 38 g, Novita Kotiväki 5 g
Puikot 3,5 mm, virkkuukoukku 2,5 mm
Virkattuun lumihiutaleeseen löytyi malleja vaikka millä mitalla. Päädyin sopivan simppeliin malliin, joka löytyy täältä. Ensimmäisen hiutaleen virkkasin hieman paksummasta langasta, mutta eipä se mahtunut pieniin lapasiin. Novitan Kotiväestä virkatut hiutaleet mahtuvat juuri sopivasti.


Vielä pitäisi pakettiin ommella Frozen -trikoosta tuubihuivi ja ehkäpä jotain muutakin vielä keksin. Toivottavasti villitys kestää nyt talven yli, jotta lapasille tulee käyttöä.

4 kommenttia:

 1. Nää on ihanat, varmasti mieluisat pienelle Frozen -fanille :) Paljon onnea 4v. johdosta!

  VastaaPoista
 2. Ihanat lapaset. tuo vaaleansininen lanka ja lumihiutaleet sopii niin hienosti yhteen. Täytyykin äkkiä tutustua tähän Frozen-faniuteen. Saan huomenna 4 vuotiaan tytön kylään... Hihii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tyttökin tykkää. :) Huomisia juhlia varten on neidin toiveesta ommeltu Frozen-kankaasta mekko ja leggarit. Kakkua myöten on nyt niin frozenia että. :D

   Poista