Sivut

perjantai 16. lokakuuta 2015

Ekat

Syksyn teemana tuntuu olevan pitkäaikaisten haaveiden toteuttaminen. Jälleen kerran KyJyt saivat jäädä sivuun, kun päätin viimein tarttua lipaston päällä jo tovin keikkuneeseen Reaverse-ohjeeseen. Ajattelin, että kai niitä nyt yhden parin tekee vaikka hammasta purren. Tiesin jo valmiiksi, että näpertelyä on luvassa ja sen kanssa mulla tuppaa menemään hermo. Mutta valmista tuli!

Malli: Reaverset
Lanka: Novita 7 veljestä, 178 g
Puikot: 3,5 mm
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Ohje oli selkeä, joten tennareita oli helppo tehdä. Arvoin hieman naisten ja miesten koon välillä, sillä oma jalkani on siro 42-43 eli juuri ohjeen kokojen välistä. Päädyin kuitenkin neulomaan sukat pienemmällä silmukkamäärällä ja pohjastakin tuli kerralla sopiva. Pohjan virkkasin 3,5 mm koukulla, sillä ajattelin siitä tulevan liian pienen, jos koukku olisi yhtään pienempi. Ja niin olisi varmasti käynytkin. Homma sujui kuin tanssi!


Meillä on laminaattilattia ja tennarit ovat kyllä kuin luistimet. Varmaan täytyy kaivaa kaapin perukoilta jarrumaalipurnukka ja laittaa muutama pisara pohjiin, ettei käy hullusti. Jotenkin tuntuu, että virkattu pohja on paljon liukkaampi kuin ihan tavallinen villasukka. Vai mahtaako johtua pohjan paksuudesta? Oli miten oli, niin jo pelkästään sovituskuvaa ottaessa meinasin liukastua, vaikka istuin sohvalla. :D


Pohjien kiinnittäminen tuntui alkuun todella työläältä, mutta kun alkuun oli päässyt, sujui loppu helpommin. Toki parannettavaa jäi seuraavaan pariin. Takaosa ei ihan täysin miellytä työn jäljen osalta, mutta varmasti seuraavalla kerralla sujuu jo mallikkaammin. Ei nimittäin ole epäilystäkään, etteikö näitä tulisi tehtyä lisää. Nyt ymmärrän, miksi niin moni on jäänyt näiden tekemiseen koukkuun. Nauhat teen varmasti seuraavalla kerralla joko pienemmillä puikoilla tai ohuemmasta langasta. Ne ovat melko massiiviset.


1 kommentti: