Sivut

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Vähän vinot sukat

Kuudentena KyJy -työnä valmistui aamutuimaan Skew-sukat. Nämä ovat ensimmäiset kärjestä aloitetut sukat, jotka olen koskaan tehnyt. Kerran kokeilin aloittaa kärjestä, mutta homma tyssäsi alkuunsa. Ohje oli melko suurpiirteinen ja jo silmukoita luodessa meni sormi suuhun. Nytkään ihan ensimmäisellä yrittämällä luominen ei onnistunut, mutta youtube-videon avulla sain viimein juonesta kiinni. Myös magic loop -tekniikka oli aivan vieras ennen tätä. Samalla vaivalla tuli siis opittua kaksi uutta asiaa.

Ohje: Skew
Lanka: Schoppel Wolle Admiral Bedruckt 86 g
Puikot: 3 mm & 2,5 mm pyöröt
Ohje oli suorastaan nerokas. Oikeastaan vasta ihan loppuvaiheilla alkoi hahmottua, mitä ollaan tekemässä. Kantapään tein kiltisti ohjeen mukaan, mutta siinä vaiheessa se ei tuntunut mitenkään loogiselta. Mulla on melko isot jalat, joten valitsin hieman ohjeistusta suuremmat puikot. Sain kuin sainkin aikaiseksi täydellisesti sopivat ja istuvat sukat. Ja kerrankin mulla on sukat, jotka on tehty erikseen oikeaan ja vasempaan jalkaan!


Värit eivät asettuneet sukassa niin kivasti kuin olin ajatellut. Seuraavat sukat aionkin tehdä raitalangasta. josko tuo sukan muoto tulisi sitten paremmin esiin. Muuten tykkään punamustasta värityksestä. Nämä sukat ovat juuri mun väriset.


Varren päättelyn kanssa oli alkuun ongelmia. Varren suusta tuli aivan liian kireä, enkä saanut sukkia vedettyä kunnolla jalkaan. Harmituksen vallassa hylkäsin sukan hetkeksi ja aloin neuloa toista. Sain kuitenkin hyvän vinkin joustavasta päättelystä (löytyy täältä), joten purin aiemman päättelyn ja tein uudelleen neulalla. Kyllä kannatti! Varsi on nyt todella joustava eikä kuitenkaan yhtään epäsiisti. Tätä tapaa tulen taatusti käyttämään jatkossakin. Nämä eivät nimittäin jää viimeisiksi tätä sorttia. Yleensä sekä varren että jalkaterän neulominen alkaa jossain vaiheessa tympiä (paitsi kirjoneulesukissa). Näiden sukkien kanssa sitä ongelmaa ei ollut.


Nyt sitten odotellaan sopivia kelejä, että voi ottaa sukat käyttöön. Meillä on mittarin mukaan sisällä lämmintä 28 astetta. Jo pelkkä sovittaminen ja kuvien räpsiminen oli todella hikistä puuhaa.

8 kommenttia:

 1. Todella kivat sukat! Täytyy kyllä kokeilla tätä mallia itsekin joskus tulevaisuudessa =)

  VastaaPoista
 2. Hassu ohje! Värit on just hyvät. Luin ensin että teet seuraavat sukat rautalangasta, ha haa... Vois olla aika jäykät neuloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan tarkastaa, että mitähän mä on kirjottanu. :D

   Poista
 3. Uuu... Ihanat sukat! Mä oon monesti alottanu kärjestä, mutta looppaaminen on vielä kokeilematta. Kiva tää sun kyjy projekti, musta ei olis siihen. :) lähditko mukaan syksyn SNY kierrokselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti ois tehnyt mieli lähteä mukaan, mutta syksyn työkuviot on sen verran iso kysymysmerkki, että päätin kuitenkin jättää väliin. :)

   Poista
 4. Hei! Haluaisin haastaa sinut Liebster award-haasteeseen, joka löytyy blogistani :)

  VastaaPoista