Sivut

torstai 20. elokuuta 2015

Pienen Pepin sukat

"Mikä se on se punatukkainen, eriparisukkainen ja isomustakenkäinen tyttö? Kerropa!" Näin on meillä alkanut useampikin keskustelu viime kuukausina. Tyttö on aivan hullaantunut Peppi Pitkätossuun ja sen myötä meille on kotiutunut kaksikin Peppi-nukkea, kirjoja, naamiaisasu ja peruukki. Mutta eriparisukat puuttuivat ja niitä tyttö oli toivonut jo pitkään.

Valloillaan olevan räsymattosukkavillityksen myötä ajattelin päästä helpolla ja neuloa sukat kahdella eri raitalangalla niin, että raidat kuitenkin erottuvat selkeästi. Ja vaikka kuinka yritin, ei näistä sukista ihan niin eripariset tullut kuin oli tarkoitus. Eikä sateenkaarilanka ollutkaan niin kivaa kuin ajattelin. Olikin aika haaleat sävyt. Mutta tytölle sukat ovat mieluiset ja talvella varmasti lämmittävät mukavasti. Se on tärkeintä.

Lanka: Novita 7 veljestä (2 eri raitalankaa) 72 g
Puikot: 3,5 mm pyöröt
Puikot ovat sekä sekaisin muuton jäljiltä että suurimmaksi osaksi kiinni keskeneräisissä KyJy-töissä. Siksi neuloin nämä sukat pyöröillä, vaikka yleensä neulonkin perussukat sukkapuikoilla. Taidan jatkaa pyöröillä neulomista sillä lopputulos on paljon siistimpi. Lisäksi mun upouudet Addit olivat todella ihanat käytössä! Ei ihme, että niitä on moni kehunut. Niitä on saatava ehdottomasti lisää.


Sukat ovat kahdeksas valmistunut KyJy-työ. Loppujen aloitusten kanssa tulee kyllä kiire, sillä vielä 6 työtä on aloitusta vailla ja ainakin yhdestä uupuu langat. Mutta onhan tässä vielä melkein kaksi viikkoa aikaa.


5 kommenttia:

 1. Ihanat! Lähiksää mukaan syksyn sny-kierroselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätin tällä kertaa väliin. :) Pitää kattoa keväällä sitte taas.

   Poista
 2. Iiihanat värit! <3 Ihan varmasti mieluisat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innokkaana jo testaili tässä helteessä. Hiki valui, mutta pois ei voinut ottaa. :D

   Poista
 3. Tosi hauskat sukat. Kyllä tuollaisia lapset tykkäävät pitää (kuten aikuisetkin). Hyvää Peppi-huumaa!

  VastaaPoista