Sivut

maanantai 25. joulukuuta 2017

Yökyöpelilapaset

Joulu tuli ja meni ja vähän saattoi tulla kiirekin lahjojen kanssa. Tänä vuonna ylitin itseni ja jopa yksi lahja oli valmiina hyvissä ajoin. En tosin ehtinyt tätä lahjaa koskaan paketoida, mutta näin aikusten kesken sillä tuskin on kovin suurta merkitystä.

Nähtyäni kuvan Lumi Karmitsan suunnittelemista Yökyöpelilapasista tiesin heti, kuka saisi sellaiset joululahjaksi. Lapaset päätyivät lämmittämään ystäväni käsiä. Kahden musta-valkoisen kissan emännälle malli oli oivallinen.

Malli: Yökyöpelilapaset (Lumi Karmitsa: Villit vanttuut ja vallattomat villasukat 2)
Lanka: Regia 4-säik. (musta ja valkoinen), Drops Fabel (vihreä), 49 g
Puikot: 2 mm
Malli oli todella mukava neuloa. Näiden kanssa ei tullut edes toisen lapasen tuskaa. Sopivan helppoa, mutta kuitenkin vaihtelevaa. Ja onhan malli kerrassaan valloittava! Pitänee neuloa jossain vaiheessa itselle samanlaiset joko sukkina tai lapasina.


Suosittelen lämpimästi näitä Lumi Karmitsan kirjoja. Ensimmäisestä kirjasta neuloin vuosi sitten Karmeat joulusukat, jotka sai itse asiassa sama ystävä, jolle yökyöpelitkin päätyivät. Jälkimmäisestä kirjasta pidän henkilökohtaisesti enemmän. Toinen malli on jo puikoilla, mutta siitä lisää tuonnempana. Ohjeet sopivat myös aloittelijalle, sillä kaaviot ovat selkeitä ja ohjeet perusteellisia. Suomalaisissa ohjeissa on usein se ongelma, että tekijän oletetaan olevan konkari ja ymmärtävän puolesta sanasta, mitä tulee tehdä. Näissä kirjoissa ei sellaista ongelmaa ole.


Astukaa siis rohkeasti kirjoneuleiden maailmaan. Se ei ole ollenkaan niin hankalaa, kunhan uskaltaa kokeilla. :)

1 kommentti: