Sivut

perjantai 9. kesäkuuta 2017

Kirjanmerkkejä kiitokseksi

Kevät on ollut vauhdikas, enkä ole ehtinyt juurikaan päivittämään blogia. Ei sillä, että olisi edes ollut mitään päivitettävää, sillä keskeneräisten töiden pino kasvaa kasvamistaan, eikä mikään tunnu valmistuvan. Ensi viikolla alkaa kauan (vuodesta 2011 asti) odotettu kesäloma, joten ehkä sitten ehdin taas hieman harrastaa. Siis ehkä. Loma kestää ruhtinaalliset 2 viikkoa. :D

Tänä vuonna kevät on erityisen haikea, sillä yli nelivuotinen taival päiväkodin kanssa päättyy. Halusin muistaa tytön ryhmän hoitajia jollain pienellä, itse tehdyllä lahjalla. Päädyin kirjanmerkkiin, sillä se ei vie paljoa tilaa, useimmilla meistä on edes joskus sellaiselle käyttöä ja kun nyt vielä satuin löytämään aivan ihanan mallin. 


Sammakoita tuli virkattua ihan huomaamatta useampia. Malli oli helppo ja nopea tehdä, eikä edes suun ja silmien ompelu saanut pinnaa kiristymään. Yleensä neulan kanssa näpertely ei juurikaan innosta. Koko joukko valmistui mukavasti Kotikatua katsellessa.

Malli: Frog bookmark
Lanka: Novita Kotiväki (Novita Cotton Mercerized)
Koukku: 1,75 mm
Ohje on maksullinen ja löytyy Ravelrysta (linkki kuvatekstissä). Novita Kotiväkeä sattui löytymään kaikissa tarvittavissa väreissä, joten langan valinta kävi helposti. Olen aiemmin virkannut rotta-kirjanmerkin villalangasta, mutta näistä sammakoista pidän enemmän. Kirjanmerkki ei saa mielestäni olla liian paksu ja nämä ovat sopivan ohuita.


Sammakoiden lisäksi lapsi askarteli ja kirjoitti kortit. Jopa kirjekuoret on koristeltu suurella hartaudella. Olkoon tämä pieni kiitos tärkeästä työstä. :)

6 kommenttia:

 1. Ihania! Se Rotta-kirjanmerkki on pitkään ollut listallani, mutten ole vieläkään saanut edes aloitettua sitä. Tämä on vähintään yhtä hauska! Pitääkin laittaa tämäkin ohje muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nää valmistuu tosi nopeasti. Siis sitten, kun saa aloitettua. ;)

   Poista
 2. Hauskat, ja kauniisti toteutettu. :)

  VastaaPoista
 3. Nää on ihan parhaat! :D Suorastaan hulvattomat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Kieltämättä nää pesee kirjaston lainakuitit mennen tullen. :D

   Poista