Sivut

sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Ihanan karmeat joulusukat

Minä(kin) ostin Lumi Karmitsan Villit vanttuut & vallattomat villasukat heti kirjan ilmestyttyä. Olin nähnyt muutamia kuvia kirjan malleista ja oikestaan nämä Karmeat joulusukat olivat suurin syy kirjan ostamiseen. Sukat oli pakko neuloa, vaikken itse noin paksuja ja pitkiä villasukkia voikaan käyttää. Niin kovia pakkasia ei olekaan, ettei minulle tulisi pitkissä sukissa armottoman kuuma.

Malli: Karmeat joulusukat (Lumi Karmitsa: Villit vanttuut & vallattomat villasukat)
Lanka: Novita 7 veljestä, 173 g
Puikot: 3,5 mm
Sukkia neuloin pitkään ja tunteella. Pariin kertaan iski tylsistyminen (molemmilla kerroilla kantapään paikkeilla), mutta kaiken kaikkiaan nämä olivat helpot ja hauskat neulottavat. Lankana on Novitan 7 veljestä, joten sukat valmistuivat paksuhkosta langasta melkein itsestään. Langatkin löytyivät valmiiksi omasta varastosta.


On nuo hiippailevat luurangot kyllä niin symppiksiä! Malli iski täysillä, kun en itse ole kovin perinteinen jouluihminen. Mielestäni perinteet on tehty ravisteltaviksi. Sukissa on mukavasti joulun tuntua, mutta tavistontut olisivat jääneet neulomatta.


Kuten jo mainitsinkin, kirjassa on paljon toteuttamisen arvoisia malleja. Kaaviot ovat selkeitä ja ohjeet on kirjoitettu niin, että myös vähäisemmällä kokemuksella saa sukat neulottua. Kirjoneule ei oikeasti ole niin vaikeaa, joten jos nyt mietit, että olisi kiva kokeilla, niin kokeile. Sen voin kertoa, ettei sitä ainakaan yrittämättä opi. ;)


KyJy-listalta sain näiden sukkien myötä rastittua jälleen yhden työn valmiiksi, mutta haasteen kanssa käy tällä kertaa todella nolosti. Uutta yritystä siis keväällä! Nyt tiedän ainakin todella hyvin, millaisella listalla haastetta ei viedä loppuun.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Nää on kyllä mainiot. Toivottavasti uusi omistaja tykkää myös. Nää meni joulupakettiin. :)

   Poista
 2. Tää on kyllä hauskin sukkamalli, mikä hetkeen on tullut vastaan. Ja neuleohjekirja! (: Mie tein nämä kanssa ystävälle joululahjaksi (https://tavaroidentaikamaailma.blogspot.fi/2016/12/hiljaa-hiipii-tontut-varpahillaan.html) mutta jätin tuon raidoittamisen pois. (: Tuli musta joulu niihin, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin tulee enää vastaan malleja, jotka on ihan pakko tehdä. Mut nää oli kyllä sellaset. :)

   Poista