Sivut

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Pääkallohuivi

On se vaan hyvä, että tuli lähdettyä mukaan KyJyyn. Nyt kun on pitänyt ihan miettimällä miettiä, mitä töitä haluaisi toteuttaa, on tullut otettua mukaan monta juttua vuosia paisuneelta to do -listalta. Pääkallohuivi on yksi niistä. En tiedä, miksen ole sitä aiemmin tehnyt. Tekemiseen ei lopulta kauaa mennyt (lanka tosin loppui välillä, joten pidin hieman taukoa) ja ensimmäisen kallon jälkeen huivia oli helppo virkata telkkarin katsomisen lomassa. Edes helteet eivät hidastaneet tekemistä.

Pääkallohuivi, ohje täältä
Lanka: Novita puuvilla-bambu, 242 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Unohdan aina, kuinka paljon enemmän lankaa pitää varata virkkuutöihin. Tähän ostin aluksi 3 kerää ja kävin myöhemmin hakemassa 2 kerää lisää. Reunukseen ei olisi enää lanka riittänyt, enkä halunnut kuudetta kerää ostaa. Huivin yläreunaan virkkasin kerroksen kiinteitä silmukoita napakoittamaan reunaa hiukan. Tätä huivia tulee varmasti käytettyäkin, sillä en usko sen pahemmin hiostavan. Mä kun hikoilen paukkupakkasillakin, niin materiaalit pitää valita sen mukaan.

Nyt on koukulla ET-kesäkassi. Pohjassa on kolmas yritys menossa. Josko kohta oppisin lukemaan tuota kaaviota. Virkkauskaaviot eivät kuulu mun vahvuksiin, mutta nyt oon päättänyt oppia niidenkin salat. Hammasta purren mennään. Ehkä se on ensi kesäksi valmis.

2 kommenttia: