Sivut

maanantai 9. marraskuuta 2015

Himmelöintiä

Näin jossain (en muista missä) kuvan mustasta pillihimmelistä, jossa oli mukana pientä kimallusta. Jostain syystä se iski lujaa ja sellaisen halusin itsellenikin. En ole pätkääkään jouluihminen. Kauppoihin ilmestyneet jouluhärpäkkeet lähinnä ahdistavat ja tekisi mieli olla viettämättä joulua kokonaan. Monena vuonna olen niin tehnytkin, mutta lapsen myötä se ei ole enää ollut mahdollista. Himmeleistä olen kuitenkin tykännyt aina. Olkihimmeli on mielestäni selkeästi joulukoriste, mutta pillihimmeli etenkään mustana ei näytä niin pahasti jouluiselta. Oljesta yritin joskun himmeliä tehdäkin, mutta hermohan siinä meni ja yritykseksi jäi.


Mustia pillejä metsästin läpi kaupungin. Ensin löysin pillejä, jotka olivat aivan liian paksuja tähän tarkoitukseen. Sitten pillejä, joissa oli haitari. Viimein löysin tarkoitukseen sopivia ja hädissäni ostin molemmat jäljellä olleet paketit. Nythän näitä voi sitten tehdä usemman, sillä materiaalia on jäljellä vielä ainakin kahteen himmeliin. Selkeän kuvallisen ohjeen löysin Magdan kotona -blogista. Kokeilin ensin toisella ohjeella, mutta siinä oli oiottu pari mutkaa ja pyörittelin pillinpätkiä pitkin pöytää tajuamatta, mitä niille piti tehdä. Tuolla ohjeella homma alkoi luistaa ihan eri tavalla.


Himmeli on koottu mustalla ompelulangalla ja akryylihelmet tuovat mukavasti ilmettä. Olohuoneen ikkunassa oli aiemmin paperinarusta neulottu valokranssi, joka sai himmelin myötä muuttaa keittiöön. Sinne se sopiikin paljon paremmin, sillä pienehkö kranssi näytti hieman hassulta olohuoneen suuressa ikkunassa. Huom! Tämäkään ei ole joulukoriste. ;)


2 kommenttia:

  1. No ai ei oo joulukoristeita?! :D TUNNUSTA! Kyllä me susta pesunkestävä jouluihminen vielä saadaan näillä näytöillä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä niin paljon joulua inhoan, että rohkenen epäillä. :D

      Poista