Sivut

lauantai 29. lokakuuta 2016

Lapsen kauluri

Tällä viikolla satoi jo vähän lunta. Jee! Ulkona alkaa olla jo mukavan kirpsakka keli, joten lämpöisille vaatteille on pian käyttöä. Meillä on odotettu talvea jo pitkään. Tämä aika vuodesta on ehdottomasti mun lemppari. Ei ole enää ihan syksy, muttei vielä ihan talvikaan. Tytön uusi kauluri valmistui siis oikein hyvään aikaan.

Malli: Myrsky -kauluri
Lanka: Drops Merino Extra Fine, 92 g
Puikot: 3 mm
Ohje kauluriin löytyi Tilkkuja ja lankaa -blogista. Helppo, selkeä ja sopivan simppeli ohje oli tähtäimessä ja tämä oli juuri sellainen. Langat ovat samoja kuin tytölle tehdyssä Wurm -pipossa. Kerrankin tuli käytettyä langat tarkkaan, sillä vihreää lankaa jäi jäljelle n. 20 cm pätkä. Oikein kiva setti näistä tulikin.


En tiedä, kuinka monta kauluria pieni ihminen tarvitsee, mutta kyllä mun tekis mieli kokeilla tähtivirkkausta ja tehdä esimerkiksi Novitan ohjeella tähtivirkattu kauluri. Mutta mistä aika (ja hermot) uuden tekniikan opetteluun?

2 kommenttia:

  1. Tuo kaulurin malli on niin ihana! Juuri perjantaina sain sukulaistädin neulomana kaksi tuollaista kauluria. Toinen oli paksusta langasta ja toinen ohuesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä! Toivottavasti tulee sen verran kylmä talvi, että tuollaiselle paksummallekin on käyttöä. :)

      Poista