Sivut

sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Sydän edellä -sukkien ohje

Kun kerran pyysitte, niin tässä jotain ohjeen tapaista näihin sukkiin. :) Olkoon mallin nimi Sydän edellä, sillä pitäähän niitä jotenkin kutsua. Ohjeessa ei ole neuvottu sen tarkemmin kantapäätä tai kavennuksia. Niiltä osin saa/joutuu siis soveltamaan ja tekemään, kuten parhaaksi näkee. Kuvan sukkiin on tehty ristiinvahvistettu kantapää ja kärkeen leveä nauhakavennus. Mikäli käsialasi on löysää, suosittelen vähentämään silmukkamäärää.


Sydän edellä -sukat

Lanka: 4-säikeinen sukkalanka (esim. Regia), 2 väriä (50 g / väri)
Sukkapuikot: 2 mm
Joustin: *1 o takareunasta, 1 n*
Koko: n. 39 (koko 42)

Luo 72 s värillä A. Jaa silmukat neljälle puikolle (18 s / puikko) ja neulo joustinta 2,5 cm. Ota työhön väri B ja neulo 2 krs oikeaa. Neulo sitten kaavion kerrokset 1-42 puikoilla 2 ja 3. Puikoilla 1 ja 4 neulotaan sileää oikeaa kaavion värien mukaan. (Neulo 6 kerrosta lisää sydänten väliin suurempaa kokoa varten, kuten kuvassa.) Neulo vielä kerrokset 1-18 ja tee värillä A haluamasi kaltainen kantapää puikoilla 1 ja 4.

Poimi silmukat kantalapun reunasta ja jatka neulomista kaavion kerrokselta 19 puikoilla 2 ja 3. Kavenna puikon 1 lopussa ja puikon 4 alussa 1 s joka toisella kerroksella, kunnes silmukoita on jälleen 18 s / puikko. Neulo vielä kerran kaavion kerrokset ja aloita kärkikavennukset halyamalkasi tavalla, kun pikkuvarvas peittyy. Neulo kärki värillä A, kun olet neulonut kaaviosta kerroksen 42.


Mikäli ohjeessa on epäselvyyttä tai muita kummallisuuksia, vastaan mielelläni. En ole aiemmin tehnyt minkäänlaisia kaavioita, eikä ohjeiden kirjoittaminen ole muutenkaan tuttua puuhaa, joten palaute on tervetullutta. Selvennän ohjetta, mikäli tarvetta on. :) 


10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä pitää testailla eri väriyhdistelmillä. :)

   Poista
 2. Tosi kivat sukat ja kiva että niille on myös ohje! <3

  VastaaPoista
 3. Söpöt sukat ja ohjeessa jujua. Nämä menee must do-listalle! ;)

  VastaaPoista
 4. Tuumasta toimeen, aloittelin jo toista sukkaa... :) Tarkistaisitko, mielestäni ohjeesta puuttuu kahden kerroksen värillinen rantu, ennen kuin alkaa kaavio 1. kerroksen kohdasta. Huomasin vain, kun sydän alkoi vahingossa välittömästi resorin vierestä. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio! Niinpä tuo puuttuukin. Täytyy korjata pikimmiten. Kiitokset! :)

   Poista
  2. Korjattu! Lisäilin puuttuvat kerrokset tekstiosuuteen. :)

   Poista