Sivut

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Virkattu valopallo

Taas kävi niin kuin usein käy. Törmäsin Facebookissa aivan ihanaan ideaan ja muut työt saivat jäädä, että pääsin sitä kokeilemaan. Uhmasin jopa joulun valtaamaa Prismaa (virhe!), jotta sain liimaa, led-valoja ja ilmapalloja. Tulipa myös sillä reissulla selväksi, mitä neiti haluaa joululahjaksi...

Yhtenä kappaleena selvittiin ja valmistakin tuli. Olin tekovaiheessa niin innoissani, että unohdin ottaa kuvia. :D Myöskään malliin ei ole laittaa linkkiä, sillä en tiedä, mistä alkuperäinen ohje on peräisin. Facebookin Vilkasta virkkausta -ryhmässä on kuitenkin kaavio jaettu, joten sieltä sen varmasti halutessaan saa. ;)


Jos joku sattuu tietämään, mistä saisi pyöreämpiä ilmapalloja, olisin todella kiitollinen. Virkatun pallon halkaisijaksi tuli n. 15 cm ja ilmapallon muodosta johtuen se ei ole aivan pyöreä. Itseäni tämä häiritsee himpun verran.

Lanka: Novita Kotiväki, 29 g
Virkkuukoukku: 1,75 mm
En ole kovin intohimoinen virkkaaja ja Novitan Kotiväki oli ohuin lanka, jota kotoa löytyi. Pallo on siksi melko kookas. Ohuemmasta langasta varmaan saisi pienempiä palloja, joista voisi tehdä esimerkiksi valosarjan. Pallo on virkattu kahdesta puolikkaasta, jotka on viimeisellä kerroksella yhdistetty. Sen jälkeen pallo on uitettu vesi-liimaseoksessa (puolet Erikeeperiä ja puolet vettä) ja sisälle on puhallettu ilmapallo. Illalla tein ja aamulla oli jo kuiva. Silti mulla meinasi loppua kärsivällisyys ja olin varma, ettei pallo kovetu koskaan. Pallon sisällä on 20 ledin valosarja.


Meillä alkaa nyt näitä valonlähteitä olla ihan kiitettävästi. Alkaa loppua lipaston päältä tila kesken.

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! On se melko mykistävä ilmestys. Nyt on jo seuraava malli työn alla. Kai näihinkin voi jäädä koukkuun. :D

   Poista
 2. Kiitos ohjeesta. Kaunis pallo. Pyöreitä ilmapalloja löysin Prismasta, paketissa luki takana "pyöreitä". :D

  VastaaPoista
 3. Minulla valopallot kuivumassa!! Kiitos ohjeesta..
  Noihin jää koukkuun, mutta ei paha :)

  VastaaPoista
 4. Juu koukkuun jää,hieno idea ja TURVALLINEN, eli toimiiko noin että puolet vettä puolet Erikeeperiä, ensimmäinen pallo löpsähti kuivuttuaan, laitoin liimaa liian vähän ja vettä liikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan tarkkaan mitannut, mutta noin 50/50. Mun seoksessa saattaa kyllä olla vähän enemmän liimaa kuin vettä.

   Poista
 5. Heipä hei..... Ihanat on pallot, mutta entä kun ei ole facessa niin oisko mahdollista ohjetta saada muuten?

  T. Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en osaa sanoa, mistä muyalta tähän malliin ohjeen saisi. Mulla itselläni ei sitä tallessa ole, kun ei tämä niin paljon omaa silmää sitten miellyttänytkään. :)

   Poista
 6. ilmapallon saa pyöreämmäksi kieputtamalla elmukelmua ympärille ja sen avulla pyöristää pallo..siis soikeammalta kohdalta kelmua vaan tiukemmalle =)

  VastaaPoista