Sivut

lauantai 23. tammikuuta 2016

Vihdoin valmista (säärystimet)

Käsityörintamalla on ollut viime viikkoina normaalia hiljaisempaa. Keskeneräisiä projekteja on kyllä ja niitä on instagramin puolella vilahdellut, mutta valmista ei ole tahtonut tulla mistään. Hurahdin pitkästä aikaa lukemiseen ja olenkin kahlannut useamman pohjoismaisen dekkarin läpi viime aikoina. Tytön syntymän jälkeen lukeminen on jäänyt vähälle, mutta nyt onkin sitten vuosien edestä lukemattomia kirjoja. Erityisesti tykästyin Sara Blædelin kirjoihin ja odottelen kuumeisesti, että saan käsiini neljännen kirjan. Vielä enemmän hurahdin Erik Axl Sundin Varistyttö -trilogiaan, josta viimeinen osa on pian luettu. Suosittelen näitä lämpimästi dekkareiden ystäville.

Siinäpä viikon lukuvinkit ja sitten aiheeseen. Kaverini pyysi neulomaan säärystimet ja malli hänellä oli valmiiksi katsottuna. Nämä kuviolliset säärystimet on neulottu Dropsin langoilla ja ohjeilla.

Malli: Dropsin kuviolliset säärystimet
Lanka: Drops Alaska, 211 g
Puikot: 4 mm ja 5 mm
Paksusta langasta tulee valmista suhteellisen nopeasti, mutta kovin paljoa en pystynyt kerralla neulomaan. Ilmeisesti kädet eivät ole tottuneet moisten heinäseipäitä muistuttavien työvälineiden heilutteluun ja pientä jomottelua oli havaittavissa. Niin ne ajat muuttuvat: ennen neuloin lähes pelkästään paksuhkoilla langoilla ja pienimmät puikot olivat kooltaan 4 mm.


Olen tykästynyt kovasti Dropsin lankoihin. Fabelin ja Karisman tavoin Alaska oli oikein miellyttävää neulottavaa ja ennen kaikkea tasalaatuista. Harmikseni näitä lankoja ei tästä kaupungista saa, joten jouduin tälläkin kertaa turvautumaan verkkokauppojen tarjontaan. Kaverille pitäisi tehdä vielä toisetkin säärystimet hieman ohuemmasta langasta. Samalla kertaa tilasin niihin Drops Delightia ja lisäksi Safrania himoitsemaani neuletakkiin. JyJy-listalle ovat nekin työt menossa. Nämä säärystimet olivat viides valmistunut työ.

Meillä vietetään sisäpäivää sitkeän flunssan takia, joten toivottavasti jotain muutakin saan vielä tänä viikonloppuna aikaiseksi. :)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä tosi kauniit omasta mielestänikin. Tekisi mieli kokeilla, miltä näyttää kirkkaammilla väreillä. :)

   Poista
 2. On kyllä minustakin kauniit. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa! Tulen varmasti vastavierailulle. :)

   Poista