Sivut

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Vapaapäivien satoa

Nyt on ollut muutama vapaapäivä ja heti alkaa tulla valmista. Energiaa on niin paljon enemmän kuin työpäivän jälkeen, että ihan itseäkin ihmetyttää.

Tää nyt ei varmasti yllätä ketään, mutta virkkailinpa tuossa ontelokuteesta maton. Ihan kuulkaas juhannusruusun. :D Mutta on se kaunis malli, sitä ei käy kieltäminen. Nämä kuteet olin alkujaan ostanut olkkarin mattoa varten. Onneksi tulin toisiin ajatuksiin. Kuva kertonee enemmän siitä, miksei meille tule harmaata mattoa...


Oli kerrassaan haastavaa saada mattoa kuvatuksi, sillä meillä on joka huoneessa tuo sama muovimattohirvitys. Kuvasta saa kyllä katseellaan mattoa hakea. On siis parempi tehdä olohuoneeseen matto jollain toisella värillä. Tämän maton sain viimein kuvattua päiväpeiton päällä.

Virkattu ontelokuteesta 8 mm koukulla
Malli: Juhannusruusu
Halkaisija 98 cm, paino 2 kg
Tänään kävimme pääsiäisvierailulla mummini luona. Maton valmistuttua virkkasin samalla ohjeella tiskirätin viemisiksi. Muutaman kerroksen jätin väliin, mutta hienostihan tuo rättinäkin toimii. Epäilen tosin, ettei mummi sitä raaski rättinä käyttää.

Tiskirätti juhannusruusu-maton ohjeella
Lanka: Novita Bambu 31 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Ja olenhan mä nyt sitten ommellutkin jotain. Noshilta tilatussa kangaspussissa oli jonkin verran pieniä paloja kangasta, joista on kyllä työn ja tuskan takana (ainakin mulle) keksiä mitään. Tätä farkkucollegea oli 30 cm pätkä ja hetken pähkäiltyäni sain siitä ommeltua tytölle pipon. Kyseessä oli ensimmäinen itse ommeltu pipo. Mitään kaavoja ei ollut ja mallina käytin tytön vanhaa pipoa, joka on jo jäänyt hieman liian pieneksi. Halusin saada näille toistaiseksi viileille kevätkeleille hieman paksumman pipon, sillä trikoiset tuntuvat vielä turhan kevyiltä. Lopputulokseen olen tyytyväinen, vaikka paksuhko kangas jääkin helposti töröttämään miten sattuu.


Tähän(kin) oli pakko saada kukkanen. Mieluinen kukan malli löytyi Nappikauppa Punahilkan sivuilta. Pipo pääsi heti käyttöön ja tyttökin tykkäsi kovasti. :)


1 kommentti:

  1. Mä oon ehkä vähän iloinen, ettei se matto sopinut teille ;) :D
    Ihana kukkapipo tytöllä, ihan sun värinen jotenkin vielä!

    VastaaPoista